Aktuelt om krisens økonomi

Samleside for nyhetssaker og mediebidrag fra Økonomisk institutt om de samfunnsøkonomiske aspektene ved koronakrisen.

Hver sak leder til andre steder på Økonomisk institutt sin nettside. Bruk tilbakeknappen for å gå tilbake til samlesiden.

Økonomisk institutt holdt webinarer om koronakrisen økonomi 15. april og 3. juni. Opptak av webinaret 15.april kan ses her. Opptak av webinaret 3.juni kan ses her.

Utdeling av mat
Publisert 18. juni 2020 10:46

Bistandsaktuelt: Koronaviruset kan rasere levekårene for millioner av mennesker i fattige land. Økonomiprofessor Kalle Moene om hvem som rammes hardest, hvorfor kontantutbetalinger kan være bra og om lønnsomheten av snøploger om sommeren.

Barn som sitter og skriver
Publisert 15. juni 2020 14:58

Offentlig og privat sektor produserer de varer og tjenester sektorene egner seg best for. Produktivitetsutviklingen er et spørsmål om tjenester eller ei, ikke om offentlig eller privat.

Bilde av Katinka Holtsmark
Publisert 18. mai 2020 09:45

- Vi må sørge for at analysene og konklusjonene utvalget kommer med er konkrete nok til at de gir et godt beslutningsgrunnlag, sier Katinka Holtsmark, som er postdoktor ved Økonomisk institutt. I selskap med blant annet Rune Bjerke og Øystein Dørum er hun valgt ut til å gi regjeringen økonomiske råd, som kan bøte på konsekvensene av koronapandemien i Norge.