Aktuelt om krisens økonomi

Samleside for nyhetssaker og mediebidrag fra Økonomisk institutt om de samfunnsøkonomiske aspektene ved koronakrisen.

Hver sak leder til andre steder på Økonomisk institutt sin nettside. Bruk tilbakeknappen for å gå tilbake til samlesiden.

Økonomisk institutt holdt webinarer om koronakrisen økonomi 15. april og 3. juni 2020. Opptak av webinaret 15.april 2020 kan ses her. Opptak av webinaret 3.juni kan ses her.

Bildet kan inneholde: himmel, bygning, sky, vindu, skygge.
Publisert 19. jan. 2022 12:52

Bedriftseiere har lobbet for og mottatt betydelige summer i coronastøtte. Har staten gjennom disse overføringene i realiteten etablert en ny sosialforsikring, en eiertrygd? Ønsker vi virkelig et trygdesystem for eiere, på linje med folketrygden?

Lekefigur som sitter på stabel mynter
Publisert 13. des. 2021 13:13

Kalle Moene intervjuet av Klassekampen: - Statens betingelsesløse krisepakker fungerte først og fremst som en slags forsikring for kapitaleierne.

Publisert 22. sep. 2021 09:23

Arbeidet med samfunnsviktige utredninger utfører Steinar Holden med kjølig intellekt. Men når han forteller hvordan pandemien har hindret det første møte med barnebarnet, blir øyet vått.