Aktuelt om krisens økonomi

Samleside for nyhetssaker og mediebidrag fra Økonomisk institutt om de samfunnsøkonomiske aspektene ved koronakrisen.

Hver sak leder til andre steder på Økonomisk institutt sin nettside. Bruk tilbakeknappen for å gå tilbake til samlesiden.

Økonomisk institutt holdt et webinar om koronakrisen økonomi 15. april. Opptak av webinaret kan ses her.

Bilde av Katinka Holtsmark
Publisert 18. mai 2020 09:45

- Vi må sørge for at analysene og konklusjonene utvalget kommer med er konkrete nok til at de gir et godt beslutningsgrunnlag, sier Katinka Holtsmark, som er postdoktor ved Økonomisk institutt. I selskap med blant annet Rune Bjerke og Øystein Dørum er hun valgt ut til å gi regjeringen økonomiske råd, som kan bøte på konsekvensene av koronapandemien i Norge.

Professor Steinar Holden foran murveggen utenfor SV-bygget
Publisert 21. apr. 2020 15:37

- Koronapandemien er helt klart mer dramatisk enn alt annet vi har opplevd som samfunn etter andre verdenskrig. Finanskrisen rammet deler av økonomien, men denne pandemien rammer hele samfunnet på en langt mer inngripende måte, sier økonomiprofessor Steinar Holden.

Livbøye
Publisert 20. apr. 2020 13:09

Norge gjør en tabbe ved å stimulere bedrifter til å stenge ned og søke om kontantstøtte. Professor Halvor Mehlum intervjuet av Tv2.

Livbøye
Publisert 17. apr. 2020 09:56

Krisepakkene til bedriftene har som mål at folk skal klare å beholde bedriften sin og jobbene sine, men det kan få uheldige følger. Professor Halvor Mehlum intervjuet i podkasten Verdens gang fra VG.

Kart som illustrerer antall koronasmittede i verden
Publisert 11. apr. 2020 11:27

De godt voksne har størst gevinst av at coronasmitten holdes nede. De unge får mye av belastningen, sier økonomiprofessor Steinar Holden.