Norges Banks pris for beste doktorgradsavhandling til Martin Blomhoff Holm

Bildet kan inneholde: bygning, arkitektur, mixed-bruk, eiendom, himmel.
Foto: Esten Borgos
Bildet kan inneholde: briller, smil, visjon omsorg, erme, frakk.
Martin Blomhoff Holm
Foto: UiO

Martin Blomhoff Holm vant Norges Banks pris for beste doktorgradsavhandling for avhandlingen sin "Consumption".

- Jeg er veldig glad og stolt over å vinne prisen. Jeg jobbet hardt med oppgaven og det er fint å bli anerkjent for den jobben man har gjort, sier Holm i et intervju med BI, hvor han var ansatt som stipendiat da han skrev sin doktorgradsavhandling.

- I en av artiklene i avhandlingen spurte jeg og mine medforfattere (Gisle J. Natvik og Andreas Fagereng) hvordan norske husholdninger bruker lotterigevinster fra Norsk Tipping. Dette er for eksempel interessant for å forstå hvordan overføringer til husholdninger kan virke for å få de økonomiske hjulene i gang i nedgangstider. Noe som er for eksempel er høyst relevant i forbindelse med COVID, fortsetter han.

 

Norges Banks fond til økonomisk forskning utlyser jevnlig en konkurranse om beste doktoravhandling i makroøkonomi. Prisen er på 75 000 kroner. Prisen deles ut på bakgrunn av en innstilling fra en særskilt oppnevnt sakkyndig komité bestående av utenlandske økonomer med professorkompetanse. Prisen kan eventuelt deles likt mellom to avhandlinger. Hovedtemaet i avhandlingen må være knyttet til makroøkonomi tolket i vid forstand, og både empiriske og rent teoretiske avhandlinger blir vurdert.

Publisert 25. jan. 2021 14:55 - Sist endret 25. jan. 2021 15:01