Raskt kontroll på undervisningen

- Allerede mandag - fire dager før universitetene ble stengt - begynte jeg å forberede digital undervisning. Du kan si at jeg så det komme, sier professor ved Økonomisk institutt Karen Helene Ulltveit-Moe.

Bilde av studenter og en powerpoint på en dataskjerm.

God interaksjon: Digital undervisning ved Økonomisk institutt. (Foto:Fernanda Winger Eggen- seminarleder) 

Podcast

Før stengningsvedtaket kom torsdag ettermiddag 12. mars hadde Karen Helene Ulltveit –Moe fått lest inn tre av forelesningene på kurset, Econ 1410: Internasjonal økonomi, hun vanligvis holder foran et fullsatt auditorium med 150 studenter, som podcast. 

- Studentene hadde jo lenge bedt om podcast, så jeg hadde allerede erfaring med hvordan det skulle gjøres. Nå var det bare å komme i gang å få det installert også på hjemme PC’en og lære det, sier Ulltveit-Moe. 

Bildet kan inneholde: person, hår, blond, hud, frisyre.
Digitalt løft:Karen Helene Ulltveit-Moe har tatt i bruk flere digitale verktøy.

Canvas

Hun takker USIT for god hjelp, slik at hun fikk opplegget opp å gå og lagt ut i timeplanen i Canvas. - Det er bare de studentene som skal følge forelesningen som får tilgang, så de må logge seg inn, forteller hun.

Facebook-gruppe 

I tillegg har hun en fast seminarleder Fernanda Winger Eggen, som for lengst hadde opprettet en Facebook-gruppe for alle på kurset, som blir relansert hvert semester. Denne har vært veldig nyttig i disse stengningstider.

Teams og Zoom

-  I tillegg benytter hun og de andre seminarlederne Teams og Zoom og legger ut mer detaljerte løsningsforslag til studentene, sier Ulltveit-Moe. 

Selv synes hun det så langt har gått veldig greit.

-  Jeg tror det er viktig med veldig presise kunngjøringer overfor studentene så de vet hva som gjelder og hva de har å forholde seg til. Det har jeg lagt sterk vekt på.

Det har ikke kommet så mange spørsmål og det tror jeg handler om at ting tross alt fungerer, sier Ulltveit-Moe. 

Kontakt med kollegaer 

Kollegaene på Økonomisk institutt har også holdt god kontakt via Teams, som ble etablert av studieadministrasjonen ved instituttet som kommunikasjonskanal tidlig. Der har de blant annet delt ulike løsningsforslag rundt undervisningen og hva som virker og ikke virker. 

Karen Helene Ulltveit-Moe oppfordrer ellers kollegaer til å bruke alle tips om digital undervisning på nettsidene til universitetet

 

Av Gro Lien Garbo
Publisert 18. mars 2020 14:19 - Sist endret 11. juni 2020 09:28