portrett av prisvinner
Publisert 20. nov. 2020 10:56

- Sysselsetting av kvinner ser ut til å øke risikoen for å oppleve partnervold for kvinner i India. Det som kanskje er mest overraskende er at dette står i sterk kontrast til hvordan effekten av sysselsettingen av kvinner er i flere vestlige land. Og i kontrast til hva mange har pekt på som en løsning for å redusere partnervold, sier Kristin Vikan Sjurgard.

Havnearbeidere og politi på eksporthavnen Qingdao i Kina
Publisert 19. mars 2020 14:22

- Når pandemien er forbi, kommer det nok en diskusjon om hvordan vi skal tilnærme oss de internasjonale markedene, og om inntektene våre skal knyttes så tett til bedriften vi jobber i, sier Kalle Moene. Professoren i samfunnsøkonomi har i en årrekke forsket på spenningene mellom den norske likhetsmodellen og internasjonal økonomi.

Bilde av studenter og en powerpoint på en dataskjerm.
Publisert 18. mars 2020 14:19

- Allerede mandag - fire dager før universitetene ble stengt - begynte jeg å forberede digital undervisning. Du kan si at jeg så det komme, sier professor ved Økonomisk institutt Karen Helene Ulltveit-Moe.