I media - Side 3

Publisert 24. mai 2018 10:45

Sosialdemokrater må finne en politikk for framtida, sier Cas Mudde, en av verdens fremste populismeforskere, og professor II ved C-REX.

Han har tre råd for sosialdemokratiets overlevelse.

Publisert 20. apr. 2018 09:31

Hvordan bør vi håndtere fremmedkrigere som kommer hjem til Norge etter å ha kjempet for IS? Det spørsmålet har blant annet felt en statsråd nylig, men forsker Tore Bjørgo har gransket spørsmålet på oppdrag fra Justisdepartementet og forklarer hvordan de kan reintegreres i det norske samfunnet

Publisert 20. apr. 2018 09:26

– Evola er blant de fremste ideologene for høyreradikalisme, anti-demokrati, rasisme og antisemittisme. «Ride the Tiger» kan betraktes som en ideologisk manual for krigere mot den moderne verden. Dette forklarer hvorfor Evola blant annet er betraktet som viktig inspirator for italienske terrorister på 1970-tallet, sier Wolff

Publisert 3. apr. 2018 10:42

Ytre høyre er inne i en ny fase preget av nye former for mobilisering (nettaktivisme) og fiendebilder (islamofobi), selv om ultranasjonalismen i økende grad preger gruppene.

Publisert 8. mars 2018 09:08

– Valgvinnerne er motstandere av kuttpolitikken EU har krevd for å få Italia ut av krisa. De vil øke den offentlige pengebruken. Og de er motstandere av mer EU-integrasjon som Macron har tatt til orde for, sier Elisabetta Cassina Wolff, førsteamanuensis ved IAKH og tilknyttet C-REX.

Publisert 30. jan. 2018 08:59

De er opptatt av nasjonalstaten og kvinnens betydning for den: – Mange av diskusjonene om ­nasjon er forankret i kvinnens kropp, sier forsker Cathrine Thorleifsson.

Publisert 24. aug. 2017 09:04

Forsker ved Senter for ekstremismeforskning, Cathrine Moe Thorleifsson mener at resultatet av at Trump ikke klart fordømmer de hvite nasjonalistene tidlig etter et politisk motivert drap og samtidig påpeker at det finnes voldelige bevegelser på venstresiden, er at han skaper en slags moralsk likevekt mellom partene.

Publisert 28. juli 2017 09:49

70 år etter Indias selvstendighet lever striden om landets identitet i beste velgående. Hindunasjonalister vil fordrive andre religioner fra landet.

Publisert 12. mai 2017 09:10

Sverigedemokraterna har blitt Sveriges nest største parti, ifølge TV4. Det er et godt varslet politisk jordskjelv, sier Anders Ravik Jupskås, ekspert på høyrepopulistiske bevegelser i Europa.

Publisert 6. apr. 2017 16:48

– De (Jobbik) utbasunerer at «alle flyktninger er potensielle kriminelle, voldtektsmenn eller terrorister.» Jobbik omgjør vanlige folks følelser av usikkerhet i møte med globaliserte kriser til irrasjonell frykt, mener Cathrine Thorleifsson.

Publisert 6. apr. 2017 16:44

– Det slående er at de høyrepopulistiske partiene gjør det godt i velstående land, men dårlig i fattige land. Det handler lite om økonomi, men mye om kultur, sier forsker på populisme og politiske partier Anders Ravik Jupskås ved Universitetet i Oslo til DN.