Louisa Boulaziz

Gjesteforsker
Bilde av Louisa Boulaziz
Mobiltelefon (+47) 400 94 261
Besøksadresse Gaustadalléen 30A 0373 Oslo
Postadresse Postboks 1143 Blindern 0318 OSLO

Louisa Boulaziz er doktorgradsstipendiat ved European University Institute. Som doktorgradsveileder har hun professor og Stein Rokkan Chair, Simon Hix. Oppgaven hennes undersøker oppførselen til dommere i EU domstolen. Boulaziz pågående arbeid undersøker effekten av kjønn på beslutninger i EU domstolen, effekten av advokaters evner på domsavsigelser, og hvordan saksøker og evnene til vedkommende kan påvirke sannsynligheten for å lykkes i domstolen.

Under Boulaziz opphold på ARENA frem til slutten av januar 2022 vil hun skrive introduksjonen til doktorgraden, samt drive forskning for oppgaven hennes.

Faglige interesser

Boulaziz interesser inkluderer forskning på europeisk integrasjon og politisk oppførsel.

Bakgrunn

Louisa Boulaziz har en mastergrad og bachelorgrad fra Universitetet i Oslo. Mastergradsoppgaven hennes, som undersøkte advokaters evner i EU domstolen, fikk støtte fra Fritt Ord. Under bachelorstudiet var hun på utveksling ved King’s College London. Imens hun skrev mastergradsoppgaven, var Boulaziz studentassistent i metode og anvendt statistikk for bachelor- og mastergradsstudenter. Hun er interessert i empirisk forskning og som studentassistent underviste hun i statistikkprogrammet R. Boulaziz har dessuten undervist i et introduksjonskurs i samfunnsvitenskap, et obligatorisk fag for alle bachelorstudenter ved SV-fakultetet. Utover dette har hun vært vitenskapelig assistent hos PluriCourts ved juridisk fakultet på Universitetet i Oslo der hun samlet data på EU domstolen. Hun har også jobbet som vitenskapelig assistent på en rekke andre forskningsprosjekter.

Emneord: Legitimitet, Domstoler, Europeisk integrasjon, Politisk oppførsel
Publisert 25. nov. 2021 12:00 - Sist endret 28. nov. 2021 19:06