Protokoll fra ekstraordinært møte i ARENAs styre

Møtet ble satt 11. februar 2019 kl. 15.30 i Johan P. Olsens rom i ARENAs lokaler i Sognsveien 68, og ble hevet kl 16.45.

Tilstede fra styret:

Magnus Gulbrandsen (styreleder)

Asgeir Fløtre

Marit Eldholm (ansattrepresentant)

Johanne Døhlie Saltnes (ansattrepresentant)

Forfall: Ingvild Marheim Larsen og Steinar Stjernø.

Tilstede fra ARENA:

Erik Oddvar Eriksen (senterleder)

Ida Hjelmesæth (administrativ leder).

Ordinære saker

V-SAK 1: Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

Orienteringssak

O-SAK 1: Prosess om organisering av sentre ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Senterleder orienterte kort om hvordan prosessen og arbeidet med høringsuttalelsen er håndtert ved ARENA. Utkast til høringen ble fremlagt og innspill fra styret diskutert. Innspillene dreide seg i hovedsak rundt diskusjon om stil, struktur og hvor tydelig budskapet fremkommer. Forslag som ble diskutert inkluderte ingress eller presist sammendrag innledningsvis, direkte henvisninger, og forslag til vedtak. Det ble videre diskutert implikasjoner av ønske om konsekvensutredning versus krav om å stoppe prosessen. Andre diskusjonspunkter innebar europaforskning som i sin natur er tverrfaglig, foreliggende forslag om strukturendring som underliggende enhet versus fusjonering, og den bekymring og uro denne prosessen har skapt for senterets ansatte.

Saksdokumenter: 

Brev om høring

Dekanens notat

Tidsplan

Forslag til høringsuttalelse

Vedtakssak

V-SAK 2: Budsjett 2019

Administrativ leder informerte om dekanens pålegg om å justere vedtatt budsjett for 2019. Endringen er nødvendig grunnet ny informasjon om reduksjon i størrelsen på UiOs resultatmidler for EU-prosjekter, fra 800 000 kr til 400 000 kr. I budsjettet som ble vedtatt i november 2018 lå det inne tre slike føringer med feilaktig høy sats.

Det er følgelig gjort endringer for å justere for inntektstapet som fulgte. Dette har i hovedssak vært gjort i flere poster under personalkostnader, herunder forkortelse av gjesteforskermånedsverk, og en fulltidsstilling som vitenskapelig assistent (utlyst) som er blitt satt i bero. Bunnlinjen i det justerte budsjettet viser nå et akkumulert underskudd i 2019 på 5,4 mill. kr og for langstidsperioden 3,7 mill. kr.

Vedtak: Styret anser det som positivt at ARENA finner praktiske løsninger for å håndtere en vanskelig situasjon med endrede rammebetingelser, men ser med bekymring på at ARENA brått skal starte nedbetaling av det historiske underskuddet. Styret godkjenner forøvrig budsjettforslaget for 2019 og tar langtidsbudsjettet til orientering.

Saksdokumenter: 

Notat

 

Publisert 25. apr. 2019 11:58 - Sist endret 20. aug. 2019 23:49