– ARENA er som et drivhus for tankene

EU-interesserte masterstudenter har gjennom ARENAs masterstipend en gyllen mulighet til å bli med i et internasjonalt forskningsmiljø og spe på studielånet samtidig. Vi har tatt en prat med tidligere masterstudent ved ARENA Eirik Tegle Stenstad. 

Eirik Tegle Stenstad

Eirik Tegle Stenstad, tidligere masterstudent ved ARENA. (Foto: Tron Trondal, UiO)

I en årrekke har masterstudenter som er interesserte i europaforskning hatt muligheten til å søke ARENA-stipendet. Dette gir arbeidsplass og veileder ved ARENA, 25 000 kr, og muligheten til å være del av et internasjonalt forskningsmiljø. Dette gjelder også i år: Søknadsfristen er 20. september. 

Les mer: ARENAs masterstipend

Eirik var masterstudent ved ARENA høsten 2016 og våren 2017, med Bent Sofus Tranøy som veileder. Vi møtte ham til fem kjappe spørsmål. 

Hei Eirik. Fortell litt om masterprosjektet ditt.

I masteroppgaven skrev jeg om den krisedrevne utviklingen av EUs institusjonelle rammeverk for finansstabilitet. Min politiske bevissthet ble vel vekket ordentlig rundt da finanskrisen inntraff, og jeg har siden vært nysgjerrig på hva det var ved vår organisering av samfunnet som gjorde det mulig. I Europa utviklet finanskrisen seg jo til en gjeldskrise, som fortsatt preger EU. Da jeg skulle utforme mitt eget forskningsprosjekt, så ville jeg prøve å finne de strukturelle årsakene til at politikerne stadig valgte ufullstendige, skrittvise reformer etter hver av krisene, som ikke samsvarte med behovet.

Hvorfor søkte du ARENA-stipendet?

Jeg søkte ARENA-stipendet fordi det ga muligheten til å bli en del av et forskerfellesskap på et område jeg er veldig interessert i selv, og tenkte kanskje at det også ville gi en fin overgang til og forsmak på arbeidslivet sammenlignet med å sitte på lesesalen på Blindern det siste semesteret.

Hva er det viktigste du har fått ut av tiden på ARENA?

ARENA var vel som et drivhus for tankene! Det var inspirerende å ha så mange fagpersoner rundt meg og få egen skriveplass til å kunne fordype meg i mitt eget forskningsprosjekt. Så var det jo en stor bonus at de vil gi ut masteroppgaven som en ARENA-rapport!

Vil du anbefale stipendet til andre masterstudenter? 

Alle som er interessert i EU på et eller annet vis bør sjekke ut hva forskerne på ARENA er opptatt av og avtal tid med den som har likest interesser som deg, så finner dere et tema og en problemstilling sammen for masteroppgaven din. Sånn gjorde i alle fall jeg det, og det angrer jeg ikke på!

Hva er ditt beste ARENA-minne?

Sosialt, så tror jeg det var da jeg i innspurten av masteroppgaven løp Holmenkollstafetten for ARENA. Det var et etterlengtet avbrekk fra skrivingen, og det ble avsluttet med en liten bankett sammen. Veldig hyggelig å være med på! Faglig, så tror jeg mitt beste ARENA-minne var da veileder inviterte den amerikanske professoren som var inspirasjonskilden for teoridelen av oppgaven min til å legge frem forskningen sin på et av ARENAs tirsdagsseminarer. Det var stas å ta en øl på tomannshånd med ham på kvelden.

Les mer og søk på ARENAs masterstipend her 

Av Trym Nohr Fjørtoft
Publisert 17. aug. 2017 13:52 - Sist endret 8. aug. 2018 13:29