English version of this page

EU3D Future of Europe Lecture: Ivan Rogers om Brexit og Europas fremtid

Sir Ivan Rogers, tidligere britisk EU-ambassadør, holder den første «EU3D Future of Europe Lecture» på Universitetet i Oslo 18. september 2019. 

Bildet kan inneholde: banner, flagg.

The winter is coming | Unsplash | John Cameron

Storbritannia forbereder seg på å gå ut av EU og kan se tilbake på en opphetet politisk debatt om sin fremtid i Europa. Hvordan endte Storbritannia opp her? Hva er konsekvensene og hvilke muligheter er åpne? Hvilke modeller for europeisk integrasjon kan fungere i fremtiden? Hvordan kan EU best håndtere forholdet med sine naboland?

Tidligere toppdiplomat Sir Ivan Rogers besitter unik innsikt i Storbritannias forhold til EU. I sin første forelesning i Norge gir han sine perspektiver på Brexit og konsekvensene for Europa.

Arrangementet er på engelsk.

Ordstyrer: ARENA-professor og EU3D-koordinator John Erik Fossum.

Forelesningen er fullbooket. Hvis du ønsker å stå på venteliste, send en epost til Marit Eldholm og møt opp, så slipper du inn så sant det er ledige stoler. Det vil også være mulig å stå bakerst i lokalet.

Sir Ivan Rogers

Sir Ivan Rogers
Photo: European Union 2015 | EP-019790 | Thierry Roge

Ivan Rogers var storbritannias EU-ambassadør fra 2013 til januar 2017, da han sa opp sin stilling like før Brexit-forhandlingene startet.

Han er en av Storbritannias fremste eksperter på EU og problemstillinger knyttet til Brexit. Rogers har tidligere hatt høytstående roller i britisk forvaltning, blant annet som EU-sjefsrådgiver for statsminister David Cameron, privatsekretær for statsminister Tony Blair, leder for europeisk strategi og politikk for finansminister Gordon Brown og stabssjef for Europakommisjonens visepresident Sir Leon Brittan. I 2016 ble han adlet for sitt arbeid for britisk, europeisk og internasjonal politikk.

EU3D Future of Europe Lectures

eu3d logoForelesningen er den første i en forelesningsrekke der de 10 europeiske partnerne i EU3D-prosjektet inviterer prominente talere til å diskutere Europas framtid. Medlemmene av EU3D Advisory Board vil være blant foredragsholderne.

Les mer om det ARENA-koordinerte prosjektet: EU Differentiation, Dominance and Democracy (EU3D)

Arrangør

ARENA Senter for Europaforskning, Universitetet i Oslo
Publisert 19. juli 2019 11:00 - Sist endret 18. sep. 2019 09:37