Sveinung Grimsby

Ph.d.-kandidat

Sveinung Grimsby er til vanlig ansatt på matforskningsinstituttet Nofima i Ås, og startet sitt PhD-løp om innovasjon i matindustrien i 2015.


Tittel på prosjektet:
"How does the Norwegian food industry act during innovation processes?
A study on new product failure rate and systematic differences between successful and unsuccessful innovation projects in the food industry."


Grimsbys prosjekt er finansiert av Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL og JA) gjennom prosjektet InnoFood (2017-2020).

 

Publikasjoner

  • Rødbotten, Marit; Tomic, Oliver; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Holtekjølen, Ann Katrin; Lea, Per; Granli, Britt Signe; Grimsby, Sveinung & Sahlstrøm, Stefan (2015). Barley bread with normal and low content of salt; sensory profile and consumer preference in five European countries. Journal of Cereal Science.  ISSN 0733-5210.  64, s 176- 182 . doi: 10.1016/j.jcs.2015.05.001 Vis sammendrag

Se alle arbeider i Cristin

  • Christensen, Kasper; Gonera, Antje; Grimsby, Gard Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Hersleth, Stine Alm; Risvik, Einar & Ueland, Øydis (2016). Fra innsikt til effekt. Nofima AS.  ISBN 978-82-8296-462-3.  156 s.

Se alle arbeider i Cristin

  • Grimsby, Gard Sveinung (2018, 02. februar). Så mye sitron inneholder de. [Internett].  VG+.
  • Aaby, Kjersti; Grimsby, Gard Sveinung & Ringstad, Mona (2017, 11. oktober). Smoothie er populært, og butikkene selger flere frosne blandinger. Burde vi bruke ferske råvarer? C-vit. test. [TV].  NRK1 Forbrukerinspektørene.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017, 21. mai). Bakeri fant suksessoppskriften.  Drammens Tidende, Bygdeposten, Laagendalsposten.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017, 18. mai). Eksporten av norske knekkebrød øker kraftig. [Internett].  packnews.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017). Innovasjon i Cerealbransjen.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017, 15. mai). Mer enn bare smuler fra Norge.  Nationen.
  • Grimsby, Sveinung (2017). Knekkebrød - en norsk suksess. Næringsnytte.  ISSN 1893-6652.  7, s 25
  • Hægermark, Wenche Aale & Grimsby, Gard Sveinung (2017). Knekkebrød – en norsk (eksport)suksess. nofima.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 04. mars). Clearing the name of frozen veggies once and for all. [Internett].  sciencenordic.com.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 02. mars). Derfor bør du spise frosne, og ikke ferske, grønnsaker. [Internett].  sol.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016). Experimental product development through online grocery stores.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 11. februar). Fant muggen og råtten frukt i billigkjedene. [Internett].  vg.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 20. februar). Frosne grønnsaker har et ufortjent dårlig rykte. [Internett].  forskning.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 03. desember). Norske grønsaker kan konkurrere mot import.  Nationen.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 09. desember). Skal forske fryste grønnsaker til topps. [Internett].  horecanytt.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 26. februar). Trist at folk spiser så dårlige erter. [Internett].  forskning.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 01. mars). Why you should consider buying those expensive frozen peas. [Internett].  sciencenordic.com.
  • Grimsby, Gard Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen & Baardseth, Pernille (2016, 20. februar). Frosne grønnsaker har et ufortjent dårlig rykte. [Internett].  forskning.no, Ekstra.
  • Grimsby, Gard Sveinung; Gulbrandsen, Magnus; Risvik, Einar & Kure, Cathrine F. (2016). Open innovation, co-creation and closed product development in the Norwegian cereal industry.
  • Grimsby, Sveinung (2016, 05. mai). 5 vanlige matmyter. [Internett].  side2.no.
  • Grimsby, Sveinung (2015). Hvordan øke produksjonen av frukt og bær i Østfold og Akershus?.
  • Grimsby, Sveinung & Risvik, Einar (2015). Trender innen grønnsaksproduksjon.
  • Baardseth, Pernille & Grimsby, Sveinung (2014, 28. november). Frossent sunnere enn ferskt på vinteren.  Nationen.
  • Baardseth, Pernille & Grimsby, Sveinung (2014, 28. november). Grønnsaker - Frossent sunnere enn ferskt på vinteren.  Nationen ss 12-13.
  • Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 17. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  www.ntbinfo.no.
  • Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 18. mars). Nofima med grønn forskning, vil vite mer om sunne grønnsaker.  Dagligvarehandelen.
  • Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 25. mars). Ødelegges i butikken. [Fagblad].  Handelsbladet.
  • Grimsby, Sveinung (2014, 13. januar). Flere hundre står i kø for å få økologisk mat. [Internett].  nrk.no.
  • Grimsby, Sveinung (2014, 22. januar). Overrasket over hvilken tomatsuppe som vant. [Internett].  nrk.no.
  • Grimsby, Sveinung (2014, 08. april). Svinn blir tomatsaus. [Tidsskrift].  Handelsbladet.
  • Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 08. desember). Ferske grønnsaker er sunne hele året. [Internett].  http://www.frukt.no/presse/pressemeldinger/ferske-gronnsaker.
  • Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 11. desember). Findus bløffer: - Fersk og fryst like sunt. [Internett].  http://www.frukt.no/presse/pressemeldinger/ferske-gronnsaker.
  • Grimsby, Sveinung; Baardseth, Pernille & Hollung, Kristin (2014, 15. desember). Findus: Trygg grunn om fryste grønnsaker. [Internett].  www.dagligvarehandelen.no.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 30. april). Forsker på frukt og grønnsaker. [Fagblad].  Matindustrien.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 19. mars). Grønn forskning på Ås.  Byavisa Moss.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 17. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  www.frukt.no.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 18. mars). Nofima med grønn forskning. [Tidsskrift].  Dagligvarehandelen.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 13. mars). Stor interesse for pressedag/ Foreldrenes kosthold viktig.  Ås avis/ www.aasavis.no.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 11. april). Gir oss det sunne i tomaten. [Tidsskrift].  Dagligvarehandelen.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 17. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  ntbinfo.no.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 03. april). Grønn forskning på Ås.  Bladet Vesterålen.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 22. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  matoppskrift.no.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 20. mai). På sporet av grønne hemmeligheter. [Tidsskrift].  Kjøkkenskriveren.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 22. mars). Tomatkrig mot prostatakreft.  Smaalenenes avis.
  • Grimsby, Sveinung & Meisland, Ane (2014, 22. januar). Er tørt like sunt som ferskt?. [TV].  NRK - FBI.
  • Grimsby, Sveinung & Meisland, Ane (2014, 31. mars). Hils på de skjulte hjelperne på kjøkkenet. [Internett].  www.ba.no.
  • Grimsby, Sveinung & Meisland, Ane (2014, 22. januar). Overrasket over hvilken tomatsuppe som vant. [Internett].  nrk.no.
  • Martinsen, Berit Karoline; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 06. mars). Matagentene - Juice og grønnsaker. [TV].  TV2.
  • Baardseth, Pernille & Grimsby, Sveinung (2013, 07. februar). Skolemat - Får varm kylling og pasta på skolen.  Aftenposten.
  • Baardseth, Pernille; Grimsby, Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Martinsen, Berit Karoline & Aaby, Kjersti (2013). Ta vare på vitamin-bombene. Bedre helse.  ISSN 0802-6149.  (9), s 20- 22
  • Grimsby, Sveinung (2013). Bærekraftparadokser, matproduksjon og innovasjon.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 09. april). Ferske og fryste grønnsaker. [TV].  TV2, God morgen Norge.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 07. februar). Får varm kylling og pasta på skolen.  Aftenposten.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 09. september). Rottent, muggent, uten smak, men også gode bær i VGs testkurver.  VG.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 23. januar). Suppe av økotomater bevist sunnest. [Internett].  oikos.no.
  • Grimsby, Sveinung; Ueland, Øydis; Segtnan, Anne; Tomic, Oliver; Kigen, A & Angelsen, T (2010). Understanding school children’s preferences for apple varieties in order to provide variation and promote consumption of Norwegian apples.

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 6. des. 2017 08:48 - Sist endret 3. mai 2018 09:07