Ny på TIK?

Kjære masterstudent, velkommen til TIK-senteret! Om du vender tilbake til Blindern etter ferien eller rett og slett skal prøve deg som Oslostudent for første gang: her er noen tips på veien.

Første steg: Følg oss på Facebook og Twitter!

Hvordan komme seg hit?

Kollektivtilbudet til Blindern er supert! Kommer du med trikk er stoppestedet "Universitetet Blindern" nærmest SV-fakultetet, og kommer du med T-banen vil du spare noen minutter ved å sitte på til "Forskningsparken" i stedet for "Blindern".

TIK-senteret holder til i 5.etasje i Eilert Sundts hus, og her finnes både trapper og heis.Lesesalen er i Harriet Holters hus.

Blindern

Se kartsidene for en god oversikt over Blindern Campus. De viktigste byggene for deg som student på TIK:

1. Eilert Sundts hus - SV-bygget. TIK-senteret i 5. etasje, undervisningsrom, kaffebaren Trygve og kantina i 1.etasje.

2. Harriet Holters hus - SV-byggets lillesøster, og kontorsatelitt. Her finner du flere av TIKs ansatte og vi har av og til forelesninger og mindre seminarer her.

3. Kristian Ottesens hus - her finner du Akademika, SiO kundesenter, apotek og studenthelsetjenesten. Og Reprosentralen for trykking av masteroppgaven, når du kommer så langt.

4. Georg Sverdrups hus - HumSam-biblioteket. Her finner du også kopimaskiner, skrivere og annet gøy.

5. Frederikke - Her er det flere spisesteder, Bunnpris, Karrieresenteret m.m. Her finner du også treningssenteret Blindern Athletica.

 

Foto: © UiO/Ståle Skogstad

Velkomstuke

I semesterstarten arrangerer TIK litt moro for deg som er ny student. Du treffer oss først på velkomstmøtet. I løpet av de første to ukene er det gangfest med alle TIKere, samt den tradisjonsrike TIK-fotballkampen, der 1.årsstudenter, 2.årsstudenter og ansatte kjemper om vandrepokalen. Sjekk facebooksiden vår for bilder av fjorårets vinnerlag!

Ofte arrangerer 2.årsstudentene også en uformell fadderuke - dette får du mer informasjon om når tiden kommer. Og sist men ikke minst - forelesningsrekka starter allerede første uka. Her gjelder det å henge med!

Lesesal for TIK og ESST

TIK- og ESST-studenter pleier å bruke masterlesesalene i Harriet Holters hus. Forhør deg med 2.årsstudentene om hvilken. I tillegg finnes det felles lesesaler i 2. etasje i Eilert Sundts hus, samt på biblioteket.

TIK-senterets pauserom

TIK-senteret har et kjøkken og pauserom for ansatte, og her er også du som student velkommen. Du er velkommen til å benytte deg av kjøleskap og kjøkkenutstyr, men husk at alle har ansvar for å rydde opp etter seg.

Studiekonsulenten

TIK og ESST-studentene har felles studiekonsulent som sitter på kontor 532. Stikk innom med små og store spørsmål!

Det praktiske

1. Registrering

Logg in på studentweb og sørg for at all informasjon som står registrert om deg er korrekt. Sjekk spesielt informasjonen i studieplanen, og husk på å oppdatere denne før fristen går ut i begynnelsen av hvert semester. Du må melde deg til undervisning og eksamen, pluss betale semesteravgiften.

2. Biblioteket

HumSam-biblioteket ligger i Georg Sverdrups hus.

Om du ikke har gått på bibliotekskurs før: det anbefales! Fagreferenten har gode tips med tanke på databaser og journaler som er spesielt relevante for vårt fagfelt. Følg med på bibliotekets nettsider om kurs. Ofte arrangerer vi eget kurs for TIK/ESST-studenter i vårhalvåret,.

3. IT og studentepost

Du har ditt eget hjemmeområde på UiOs servere som er tilgjengelige via brukernavn og passord. Når du jobber på en fellesmaskin er det viktig å huske at du ikke lagrer lokalt, men på ditt eget område. Du kan også logge på eksternt via VPN eller eksternt skrivebord.

IT-tjenester ved SV-fakultetet

TIK-senteret benytter seg av Fronter som innleveringsmedium, og MineStudier til kommunikasjon. I sistnevnte finner du beskjeder fra TIK, samt timeplanen din. Du må også følge med på din studentepostadresse. Sett gjerne opp videresending til din private epostadresse hvis du foretrekker det.

Den sentrale IT-tjenesten USIT har lagt ut en del applikasjoner og konfigurasjonsmuligheter for nettbrett og smarttelefoner. Sjekk nettsidene om dette er noe for deg.

SIO-studenten

Som student på Blindern har du full tilgang på alle SiOs tilbud, som fastlege, tannhelsetjeneste, trening, studentboliger osv. Se SiOs nettsider

Publisert 5. juli 2013 10:47 - Sist endret 11. aug. 2017 13:33