Nederland

Elfi Thrane Bemelmans dro på utveksling til Universiteit Maastricht i Nederland.

Foto: privat

Hvorfor søkte du utveksling til Nederland og Universiteit Maastricht?

Jeg er halvt Nederlandsk, og ville derfor dit, da hjalp det at studiet mitt hadde en avtale med Maastricht. Plasseringen sentralt i Europa, mursteinshus, sykling og en mindre skandinavisk kultur var også trekk-faktorer. Jeg trivdes faktisk så godt at jeg forlenget oppholdet!

Hva var det beste med oppholdet?

Det overrasket meg også hvor bra og spennende universitetet var, med det interaktive undervisningsopplegget sitt og spennende fag. Å sykle rundt i en brosteinsbelagt, nesten 2000 år gammel by og spise litt pommes fritt, belgisk vaffel eller drikke en billig øl, det savner jeg. Byen har stadig vekk forskjellige markeder, og rundt omkring har studenter okkupert hus hvor det foregår mye morro. Maastricht har også en helt vill karenvalsfeiring som bør oppleves!

Hva var det verste med oppholdet?

At opplevelsen nå ikke kan gjenskapes, da alle er spredd for alle vinder. Og å både bli vandt til lave priser (Mozarella for 5kr), å ikke tenke på penger (Erasmus-stipend) og at jeg ikke reiste enda mer rundt.

Vil du anbefale andre studenter å reise til Universiteit Maastricht og Nederland?

Maastricht University er gode med internasjonale studenter, fra introduction day, gjennom unvdervisningsopplegget deres og til du får karakterkortet i posten. Byen kryr av studenter fra hele verden, og alt de sammen finner på, det ville jeg ikke ha vært foruten. Jeg ble for eksempel raskt med på et svømmelag, og konkurrerte med de i Nederlandske studentmesterskap, spilte ingen rolle at jeg ikke var så god.

Publisert 17. okt. 2016 09:17 - Sist endret 18. okt. 2016 08:49