SAI høyt oppe på internasjonal rangering

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 37. plass i verden. – Skyldes flott innsats fra en dyktig og engasjert stab, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

QS World University Ranking på fag og fagområde 2017 ble offentliggjort 8. mars. UiO har fire fag blant de 50 beste i verden og 17 blant de 100 beste.

Antropologi er det faget på UiO som har høyest rangering med en 37. plass. Det er en framgang fra tidligere rangeringer

- Det er selvsagt svært gledelig å bli rangert så høyt. Dette skyldes innsatsen til en engasjert og dyktig stab som jobber hardt med undervisning og forskning på SAI, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

Han er ekstra glad for at SAI den siste tiden har rekruttert flere nye og flinke medarbeidere, i tillegg til den dyktige staben som allerede jobber på instituttet.

Positiv utvikling for UiO

UiO er blant de 50 beste institusjonene i verden på fire fag og blant de 100 beste institusjonene i verden på 17 fag. Det har skjedd en positiv utvikling over tid: I 2015 hadde UiO to fag blant de 50 beste og ni blant de 100 beste.

Rektor Ole Petter Ottesen påpeker at det alltid er metodeutfordringer med rangeringer av denne typen.

"Å sammenligne fag med fag er likevel mer treffsikkert og mindre komplekst enn å sammenligne hele institusjoner. Tolv av de 17 fagene hvor UiO er rangert blant de 100 beste i verden, er innenfor humaniora og samfunnsvitenskap. Her legges det stor vekt på omdømme", skriver han på sin blogg.

QS bruker fire indikatorer i rangeringen: Akademisk omdømme, omdømme blant arbeidsgivere, siteringer og H-index (antall publiserte artikler og antall siteringer).

Publisert 8. mars 2017 14:19 - Sist endret 8. mars 2017 14:19