Publisert 10. nov. 2017 09:56

Rune Espeland disputerte i høst. Les intervjuet der han forteller om sin studie av politikk på gatenivå i Tanzania.

Under årlige festivaler i Nigeria viser de adelige frem både hestekunster og utstyr til hest og rytter. De unge prinsene anses som gamle nok til å delta når de selv kan sitte oppreist på en hest. Foto: Cecilie Baann
Publisert 24. okt. 2017 14:22

Masterstudentene forteller om sterke møter og skriver om blant annet aktiv dødshjelp i Nederland, cannabisbruk i Norge, identitet i Kirgisistan, kreftsyke barn i Ghana og religiøsitet i Chile. Reisene er en viktig del av masteroppgaven de har skrevet.

Publisert 20. okt. 2017 13:48

SAI-professoren bidrar til forståelse av begreper i forbindelse med debatten rundt Siv Jensens indianerkostyme.

Publisert 13. okt. 2017 10:36

Henrik Sinding-Larsen er intervjuet på Verdibørsen. Han snakker blant annet om begrepet dannelse, hva det innebærer og betydningen av å vite hvor vi kommer fra både kulturelt og som biologisk menneskeart.

Publisert 11. okt. 2017 13:14

Kven skal arve hytta? Kva verdiar har hytta? Vi diskuterte viktige spørsmål om hytter og verdiar på Forskingtorget i Oslo i september.

Publisert 21. sep. 2017 11:45

Jonas Kure Buer er blitt invitert til Manchester for å presentere arbeidet sitt ved Centre for the History of Science Technology and Medicine (CHSTM) tirsdag 26. september.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert 31. aug. 2017 09:31

Fredag 1. september feires UiOs bursdag med miniforedrag med årets vinnere av Universitetsstyrets priser. Thomas Hylland Eriksen, vinneren av Forskningsprisen, er én av dem du bør benytte sjansen til å høre forelese fredag formiddag.

Skjermdump fra magasinet "På hytta".
Publisert 28. aug. 2017 11:35

Magasinet "På hytta" har laget en reportasje om Matkin, SAIs forskningsprosjekt om slektskap og familierelasjoner i det norske hytteliv.

Publisert 21. juni 2017 11:09

Thomas Hylland Eriksen er tildelt UiOs forskningspris for 2017. Professoren i sosialantropologi  får prisen for innsatsen med å utvide vår forståelse av globalisering og identitetspolitikk i komplekse multietniske samfunn.

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud har vært på mange skolebesøk, her er de på Nesodden videregående skole i fjor.
Publisert 3. apr. 2017 12:35

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud Berta ønsker å besvare de banale spørsmålene og gjøre det lettere for studentene å finne ut av hva sosialantropologi er.

Publisert 8. mars 2017 14:19

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 37. plass i verden. – Skyldes flott innsats fra en dyktig og engasjert stab, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

Martine Greek
Publisert 23. jan. 2017 11:11

Stipendiat Martine Greek møtte stor skepsis og utfordrende forhold på sitt feltarbeid i Chile.