Publisert 18. des. 2015 10:29

Thomas Hylland Eriksen skriver at Nasjonalismen fremdeles er en betydelig kraft, og at vi foreløpig ikke er på vei til historiens skraphaug, slik mange spådde.

Les kronikken på vg.no

Publisert 18. nov. 2015 11:16

Hei! Dette er en vanlig form når man hilser på hverandre, i hvert fall i Norge. Men hvorfor hilser vi på hverandre? Og hva betyr det å hilse? Stipendiaten vår Rune Hjalmar Espeland besøkte radioprogrammet Jacobsen på P1.

Hør Rune i Jacobsen på P1

Publisert 17. nov. 2015 10:36

Ingen, med unntak av terroristene og deres tilhengere, er uenige i at terrorisme må bekjempes. Spørsmålet er hvordan det gjøres mest effektivt skriver Thomas Hylland Eriksen.

Les kronikken på ytring.no

Publisert 11. nov. 2015 10:17

Thomas Hylland Eriksen skriver at flyktning strømmen inn i Europa neppe kommer til å minke de nærmeste årene. Vi er nødt til å tenke nytt for å løse de nye store utfordringene.

Publisert 10. nov. 2015 11:15

"Livet på jorden är en kompromiss mellan arter och miljö" skriver Marianne Lien og Anna Tsing i Dagens Nyheter

Les saken på www.dn.se

Publisert 15. okt. 2015 15:43

Arbeidslinja har reist en mur mellom alle med jobb og alle uten. Venstresida må se at det er andre måter å bidra på, skriver Ståle Wig.

Les hele artikkelen i Klassekampen

Publisert 15. okt. 2015 14:56

Thorgeir Kolshus kommenterer Dag Herbjørnsruds kronikk "Det Breivik ikke får lære" i Aftenposten den 28.08.2015.

Les Thorgeir Kolshus sin svarkronikk i Aftenposten

Publisert 16. sep. 2015 14:51

Elisabeth L'orange Furst skriver i en artikkel i Aftenposten om at vårt forhold til mat handler om mer enn sunt og usunt, kalorier og tilsetningsstoffer. Det handler om tanker og følelser.

Dette temaet følges opp under Forskningsdagene, med et arrangement på Litteraturhuset.

Publisert 2. sep. 2015 13:23

Thorgeir Kolshus har skrevet svar til Dag Herbjørnsruds kronikk i Aftenposten, "Det Breivik ikke får lære".

Les debatinnlegget på aftenposten.no

Publisert 1. sep. 2015 09:22

Thomas Hylland Eriksen mener at man allerede for 15 år siden burde vurdere å innføre mobilfrie soner. – I dag virker forslaget mer utopisk og mer nødvendig enn noen gang.

Les artikkelen om mobilbruk I møter på vg.no

Publisert 24. aug. 2015 11:12

Arve Sørum kommenterer i en artikkel I VG om at kyssing er uvanlig I de fleste kulturer at på "flere steder, blant annet i Sørøst-Asia, er det ikke vanlig å kysse offentlig. Det er en del av privatlivet og sexlivet" og derfor er det mulig at underrapportering kan være en svakhet I studien.

Les artikkelen på www.vg.no

Publisert 11. aug. 2015 09:53

Thorgeir Kolshus har diskutert overgangsritualer I NRK Ekko.

Du kan høre opptaket på radio.nrk.no

Publisert 24. juni 2015 12:22

Det som tiltrakk Paul Wenzel Geissler som vitenskapsantropolog med Ny-Ålesund er at det er så lite og begrenset. Men samtidig har det en så spennende historie, og er mye mer enn bare en "stasjon", sier Geissler om bygda som trekker til seg forskere fra alle verdenshjørner.

Les hele artikkelen i Svalbardposten

Publisert 18. mai 2015 08:55

Ingen er norske på samme vis. Men fordi vi har tradisjon for å nedtone forskjellene oss imellom, kan «Det Norske» lett fremstå som en pakkeløsning, skriver Thorgeir Kolshus i en kronikk I Aftenposten.

Publisert 24. apr. 2015 10:43

Thorgeir Kolshus inviterer til kjønnsrolledebatt med essayet  "Bekymringsmelding".  Han åpner med erkjennelsen av seg selv som  "en hvit, middelaldrende, høyt utdannet, heterofil trebarnsfar fra Oslo. Jeg er med all sannsynlighet den frieste skapning i historien".

Les hele artikkelen i Humanist

Publisert 25. mars 2015 13:39

Elisabeth L’orange Fürsts artikkel «Kropp, subjekt og sanser i samspill», som ble publisert i Norsk antropologisk tidsskrift  nr. 3-4/2014, er nominert til «Årets tidsskriftartikkel» 2014.

Publisert 23. mars 2015 08:37

Da europeerne først kom til de melanesiske øyene, fastslo de raskt at folket var late og tilbakestående. Det var før de skjønte at syklonene ødelegger alt hvert 20. år. Thorgeir Koslhus har skrevt kronikk I Aftenposten.

Publisert 12. feb. 2015 08:14

Militant islamisme, antimuslimsk stemning, økende jødehat og ytterliggående partier på frammarsj skaper frykt og usikkerhet i mange EU-land. Cathrine Thorleifsson kommenterer I Vårt Land.

Publisert 7. jan. 2015 16:58

Du lurer sikkert på hvordan Regjeringen kunne gå på et slikt braknederlag i mediekampen om statsbudsjettet. Svaret finner du i Aftenpostens liste over de mest leste meningsartiklene i 2014.

Aftenpostens artikkel i sin helhet.