Publisert 17. sep. 2013 09:16

I oktober 2012 dro antropologene Knut Christian Myhre (SAI, UiO) og Frode Storaas (Universitetsmuseet, UiB) til en landsby i Rombo District ved foten av Mount Kilimanjaro i Tanzania. Formålet med reisen var å dokumentere en spesiell seremoni for å påkalle regn, som folkene fra Rombo utfører sammen med en gruppe mennesker fra Kenya.

Regnmakerne kan nå sees på vimeo.com

Publisert 29. mai 2013 11:18

Hva skjer med familierelasjonene og familietradisjonene når man flytter til et nytt land? Therese Sandrup har nylig forsvart en av de få doktoravhandlinger om familieliv som krysser statsgrenser.

Les hele intervjuet med Therese Sandrup

Publisert 8. apr. 2013 10:57

Film og bilder har alltid vært et viktig redskap for antropologer: Som dokumentasjon og til formidling. Utstillingen Bak lerretet på Galleri Sverdrup vil vise noen måter ulike antropologer har jobbet med film på og tar utgangspunkt i sju antropologer som enten selv har filmet eller har samarbeidet med filmskapere i Skandinavia de siste 30 årene.

Publisert 19. mars 2013 11:15

Mandag 11. mars var det finale i Rektors utfordring, og Oslo kommunes pris gikk til antropologistudent Kaja Berg Hjukse og Johanne Thurmann-Moe for "den rosa boksen" - en egen beholder for spesialavfall.

Publisert 13. feb. 2013 08:25

Norsk Antropologisk forening og Universitetet i Tromsø har gleden av å invitere deg til årskonferansen 2013! Konferansen arrangeres helgen 3 - 5 mai på Rica Ishavshotell i Tromsø.

Du finner mer info på konferansens nettside uit.no