Publisert 17. sep. 2013 09:16

I oktober 2012 dro antropologene Knut Christian Myhre (SAI, UiO) og Frode Storaas (Universitetsmuseet, UiB) til en landsby i Rombo District ved foten av Mount Kilimanjaro i Tanzania. Formålet med reisen var å dokumentere en spesiell seremoni for å påkalle regn, som folkene fra Rombo utfører sammen med en gruppe mennesker fra Kenya.

Regnmakerne kan nå sees på vimeo.com

Publisert 8. apr. 2013 10:57

Film og bilder har alltid vært et viktig redskap for antropologer: Som dokumentasjon og til formidling. Utstillingen Bak lerretet på Galleri Sverdrup vil vise noen måter ulike antropologer har jobbet med film på og tar utgangspunkt i sju antropologer som enten selv har filmet eller har samarbeidet med filmskapere i Skandinavia de siste 30 årene.

Publisert 19. mars 2013 11:15

Mandag 11. mars var det finale i Rektors utfordring, og Oslo kommunes pris gikk til antropologistudent Kaja Berg Hjukse og Johanne Thurmann-Moe for "den rosa boksen" - en egen beholder for spesialavfall.

Publisert 13. feb. 2013 08:25

Norsk Antropologisk forening og Universitetet i Tromsø har gleden av å invitere deg til årskonferansen 2013! Konferansen arrangeres helgen 3 - 5 mai på Rica Ishavshotell i Tromsø.

Du finner mer info på konferansens nettside uit.no