Aktuelle saker

Thomas Hylland Eriksen
Publisert May 5, 2017 2:22 PM

What do you do when a global cooperation pollutes your hometown, while the owners live on a different continent? Who can you complain to when your job is moved to China? The research project Overheating has studied local consequences of globalization.

The closing conference will be on June 1.

Publisert 19. apr. 2017 16:16

Ståle Wig er en av flere akademikere som kommenterer de raskt økende forskjellene på Cuba. Wig har bodd i Havana over lengre tid hvor han har intervjuet småskala-forretningsfolk.

Les hele artikkelen i Dagbladet

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud har vært på mange skolebesøk, her er de på Nesodden videregående skole i fjor.
Publisert 3. apr. 2017 12:35

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud Berta ønsker å besvare de banale spørsmålene og gjøre det lettere for studentene å finne ut av hva sosialantropologi er.

Publisert 8. mars 2017 14:19

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 37. plass i verden. – Skyldes flott innsats fra en dyktig og engasjert stab, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert Feb. 16, 2017 10:00 AM

- It is all accelerating too violently and too fast and we are lacking restricting mechanisms that would slow us down, says Thomas Hylland Eriksen in an interview with Politiken.

Martine Greek
Publisert 23. jan. 2017 11:11

Stipendiat Martine Greek møtte stor skepsis og utfordrende forhold på sitt feltarbeid i Chile.

Publisert 8. des. 2016 12:21

SAI og Telenor samarbeider om en digital forskerkonkurranse for studenter. Bli med og vinn premier for 10 000 kroner og en dag på jobb hos Telenor, og oppdag hvordan antropologi kan brukes i arbeidslivet.

Men preparing food offerings.
Publisert Dec. 7, 2016 4:04 PM

What would it mean to consider that non-human beings also do work? Is it possible to have other forms of food production, not through human domination, but collaboration through “multispecies teamwork”?

Publisert 7. des. 2016 13:02

Wenzel Geisslers arbeid som resulterte i boka «Traces of the future», har blitt viet stor plass i National Geographic.

Saad Hashi
Publisert 14. nov. 2016 13:31

Saad Hashi har startet eget firma der han bruker faget hver dag. – Sosial- antropologien er nyttig og relevant i arbeidslivet, der god kommunikasjon er avgjørende, sier han.