Aktuelle saker

Thomas Hylland Eriksen
Publisert 31. aug. 2017 09:31

Fredag 1. september feires UiOs bursdag med miniforedrag med årets vinnere av Universitetsstyrets priser. Thomas Hylland Eriksen, vinneren av Forskningsprisen, er én av dem du bør benytte sjansen til å høre forelese fredag formiddag.

Skjermdump fra magasinet "På hytta".
Publisert 28. aug. 2017 11:35

Magasinet "På hytta" har laget en reportasje om Matkin, SAIs forskningsprosjekt om slektskap og familierelasjoner i det norske hytteliv.

Publisert 21. juni 2017 11:09

Thomas Hylland Eriksen er tildelt UiOs forskningspris for 2017. Professoren i sosialantropologi  får prisen for innsatsen med å utvide vår forståelse av globalisering og identitetspolitikk i komplekse multietniske samfunn.

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud har vært på mange skolebesøk, her er de på Nesodden videregående skole i fjor.
Publisert 3. apr. 2017 12:35

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud Berta ønsker å besvare de banale spørsmålene og gjøre det lettere for studentene å finne ut av hva sosialantropologi er.

Publisert 8. mars 2017 14:19

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 37. plass i verden. – Skyldes flott innsats fra en dyktig og engasjert stab, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

Martine Greek
Publisert 23. jan. 2017 11:11

Stipendiat Martine Greek møtte stor skepsis og utfordrende forhold på sitt feltarbeid i Chile.

Publisert 8. des. 2016 12:21

SAI og Telenor samarbeider om en digital forskerkonkurranse for studenter. Bli med og vinn premier for 10 000 kroner og en dag på jobb hos Telenor, og oppdag hvordan antropologi kan brukes i arbeidslivet.

Publisert 7. des. 2016 13:02

Wenzel Geisslers arbeid som resulterte i boka «Traces of the future», har blitt viet stor plass i National Geographic.

Saad Hashi
Publisert 14. nov. 2016 13:31

Saad Hashi har startet eget firma der han bruker faget hver dag. – Sosial- antropologien er nyttig og relevant i arbeidslivet, der god kommunikasjon er avgjørende, sier han.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert 12. okt. 2016 10:33

Thomas Hylland Eriksen har skrevet kronikk i Morgenbladet om hvorfor sosialantropologi må inn i skolen.