Aktuelle saker

Publisert 8. mars 2017 14:19

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 37. plass i verden. – Skyldes flott innsats fra en dyktig og engasjert stab, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert Feb. 16, 2017 10:00 AM

- It is all accelerating too violently and too fast and we are lacking restricting mechanisms that would slow us down, says Thomas Hylland Eriksen in an interview with Politiken.

Martine Greek
Publisert 23. jan. 2017 11:11

Stipendiat Martine Greek møtte stor skepsis og utfordrende forhold på sitt feltarbeid i Chile.

Publisert 8. des. 2016 12:21

SAI og Telenor samarbeider om en digital forskerkonkurranse for studenter. Bli med og vinn premier for 10 000 kroner og en dag på jobb hos Telenor, og oppdag hvordan antropologi kan brukes i arbeidslivet.

Men preparing food offerings.
Publisert Dec. 7, 2016 4:04 PM

What would it mean to consider that non-human beings also do work? Is it possible to have other forms of food production, not through human domination, but collaboration through “multispecies teamwork”?

Publisert 7. des. 2016 13:02

Wenzel Geisslers arbeid som resulterte i boka «Traces of the future», har blitt viet stor plass i National Geographic.

Saad Hashi
Publisert 14. nov. 2016 13:31

Saad Hashi har startet eget firma der han bruker faget hver dag. – Sosial- antropologien er nyttig og relevant i arbeidslivet, der god kommunikasjon er avgjørende, sier han.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert 12. okt. 2016 10:33

Thomas Hylland Eriksen har skrevet kronikk i Morgenbladet om hvorfor sosialantropologi må inn i skolen.

Erik Henningsen
Publisert 4. okt. 2016 13:34

Seminarer og kurs i arbeidslivet blir ofte latterliggjort i offentlige debatter. Hva er det som gjør at vi likevel deltar? Erik Henningsen forsvarer sin PhD-avhandling torsdag 6. oktober.

Ståle Wig
Publisert 23. sep. 2016 14:47

Fem år på universitetet lærer deg mye nyttig, men også dette: Å skrive uforståelig skriver Ståle Wig og Henrik H. Svensen.

Les hele artikkelen i Morgenbladet.