Aktuelle saker

Skjermdump av artikkelen i magasinet Spondylitten.
Publisert 9. jan. 2018 12:50

Norsk revmatologisk forenings medlemsblad bruker fire sider på en artikkel om PhD-prosjektet til Jonas Kure Buer.

Publisert 19. des. 2017 09:54

"Tilhørighet er viktig for alle mennesker. Det varierer hva vi gjør for å skape det, og hvor langt vi går for å omforme omgivelsene. Sistnevnte er også et spørsmål om makt. Noen kaller seg kosmopolitter og finner seg til rette alle steder. Andre strekker seg langt for å forandre de ytre omgivelsene i sitt eget bilde. "

Publisert 1. des. 2017 12:44

Førsteamanuensis Elisabeth Schober har fått FRIPRO-finansiering fra Forskningsrådet som ungt forskertalent.

Publisert 10. nov. 2017 09:56

Rune Espeland disputerte i høst. Les intervjuet der han forteller om sin studie av politikk på gatenivå i Tanzania.

Under årlige festivaler i Nigeria viser de adelige frem både hestekunster og utstyr til hest og rytter. De unge prinsene anses som gamle nok til å delta når de selv kan sitte oppreist på en hest. Foto: Cecilie Baann
Publisert 24. okt. 2017 14:22

Masterstudentene forteller om sterke møter og skriver om blant annet aktiv dødshjelp i Nederland, cannabisbruk i Norge, identitet i Kirgisistan, kreftsyke barn i Ghana og religiøsitet i Chile. Reisene er en viktig del av masteroppgaven de har skrevet.

Publisert 20. okt. 2017 13:48

SAI-professoren bidrar til forståelse av begreper i forbindelse med debatten rundt Siv Jensens indianerkostyme.

Publisert 13. okt. 2017 10:36

Henrik Sinding-Larsen er intervjuet på Verdibørsen. Han snakker blant annet om begrepet dannelse, hva det innebærer og betydningen av å vite hvor vi kommer fra både kulturelt og som biologisk menneskeart.

Publisert 11. okt. 2017 13:14

Kven skal arve hytta? Kva verdiar har hytta? Vi diskuterte viktige spørsmål om hytter og verdiar på Forskingtorget i Oslo i september.

Publisert 21. sep. 2017 11:45

Jonas Kure Buer er blitt invitert til Manchester for å presentere arbeidet sitt ved Centre for the History of Science Technology and Medicine (CHSTM) tirsdag 26. september.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert 31. aug. 2017 09:31

Fredag 1. september feires UiOs bursdag med miniforedrag med årets vinnere av Universitetsstyrets priser. Thomas Hylland Eriksen, vinneren av Forskningsprisen, er én av dem du bør benytte sjansen til å høre forelese fredag formiddag.