Fotoutstilling: Endring og erindring

Åpning tirsdag 14. oktober, i foajeen i Eilert Sundts hus.

Fotoutstillingen "Endring og erindring" viser bilder både fra instituttets historie, og fra feltarbeid som de ansatte og studenter gjennom årene har vært med på. Fotografi er ofte brukt av antropologer på feltarbeid, og instituttets ansatte har et rikt materiale som vi vil vise utdrag fra.

Vi viser bl.a. bilder fra instituttets brakkeliv på nedre Blindern. Tidligere professor ved KHM, Arne Martin Klausen, har bidratt med materiale fra sitt historiske arkiv, inkludert bilder og avisartikler. Her inngår en banebrytende diskusjon i VG fra 1987 om fremmedfrykt, analysert av Klausen og Eduardo Archetti.

Utdrag fra Kulturhistorisk museums billedarkiv vises i tillegg til tidligere unike numre av Antropress og Antropolognytt helt tilbake til 70-80-tallet. Leif Pareli har bidratt med bilder fra sitt arkiv med fokus på 70 og 80-tallet inkludert smakebiter fra hyttelivstradisjonen på instituttet, i tillegg til små blikk på utenlandsekskursjoner. Studentene fra instituttets masterprogram bidrar med feltbilder fra tidligere studentutstillinger organisert av Antroblikk.

Publisert 26. aug. 2014 13:23 - Sist endret 15. okt. 2014 19:40