Bokutstilling på Universitetsbiblioteket

I anledning SAIs 50-årsjubileum blir det avholdt en rekke arrangementer og utstillinger. Først ut er bokutstillingen på Universitetsbiblioteket.

På bokutstillingen oppfordres du til å låne med deg bøkene hjem. Foto: Pernille Ihme

Utstillingen består av SAIs ansattes bøker de siste 50 årene, samt ulike tidsskrift utgitt av studenter og andre med tilknytning til instituttet.

Sosialantropologisk fagreferent Astrid Anderson
Foto: UIO

Mangfoldet er stort, både tematisk og regionalt. Her finner vi bøker som beskriver barns oppvekst og lek i Indonesia, æresdrap i Sverige, AIDS i Kenya, sport og dans, rockeband i Groruddalen, kunst, Dagbladets overgang til tabloid, søppel, OL på Lillehammer, hvalfangst, etnisitet på Mauritius og veldig mye mer. Utstillingen ønsker å vise frem instituttets mangfoldige historie gjennom disse utvalgte publikasjonene.

-Tematisk og regionalt mangfold er et av sosialantropologisk institutts kjennetegn, og det er viktig å få vist frem det tilbudet vi har, sier sosialantropologisk fagreferent Astrid Anderson.

Bøkene og tidsskriftene som blir frontet i høstens utstilling er nøye plukket ut av ansatte på instituttet, i samarbeid med Astrid Anderson. Hun arbeider som førstebibliotekar på Universitetsbiblioteket. Hun har gjort feltarbeid i Papua Ny-Guinea med fokus på sted, kropp og sosial organisasjon og er en nøkkelperson når det kommer til antropologisk litteratur. Hun er tilgjengelig for alle som trenger veiledning når det kommer til litteraturen som er tilgjengelig fra biblioteket på Blindern.

Utstillingen er plassert i hovedinngangen til Georg Sverdrups hus – UB, som i tillegg huser den største lesesalen på Blindern. Utstillingen ønsker derfor også å vekke lesegleden og interessen for antropologifaget hos de nye studentene. I motsetning til mange andre utstillinger, er det her laget et eget bord med bøker som du kan ta og låne med deg hjem. Det er med et ønske om å gi folk lyst til å lese antropologi, både de som er tilknyttet instituttet, men også studenter fra andre fagretninger.

-Å stille ut bøker i montre er ikke ideelt siden man jo må bla i boka for å lære noe om den, og derfor er det fint å plassere en del av bøkene på et åpent bord, sier Anderson

Publisert 26. aug. 2014 13:18 - Sist endret 26. aug. 2014 13:19