Velkommen til åpningen av SAI 50 år

Sosialantropologisk institutt ønsker alle velkommen til åpningsseremonien av vårt 50-årsjubileum! Det blir taler, musikalske innslag og jubileumskake, samt åpning av fotoutstilling i foajeen i Eilert Sundts hus.

Jubileet i 2014 vil markere den ganske enestående utviklingen Sosialantropologisk institutt (SAI) har hatt i løpet av disse femti årene.

Vi vil gjerne feire den innsatsen som er lagt ned, men også reflekte kritisk over fagets utvikling ved å sette fokus på sentrale utfordringer for antropologien og verden i det 21. århundre, og undersøke i hvilken grad vi imøtegår disse utfordringene.

Jubileet markeres fra 14. - 23.oktober med en rekke spennende arrangementer, som er verdt å få med seg- ikke minst har vi et tett program for åpningsdagen.

Kl 12.00: åpning av jubileet med taler, kake, livemusikk fra Antroband 2 og fotoutstilling i foajeen i Eilert Sundts hus.

Fotoutstillingen viser bilder både fra instituttets historie, og fra feltarbeid som de ansatte og studenter gjennom årene har vært med på.

Kl 14.15: jubileumsforelesing i auditorium 7 ved Henrietta Moore, professor i sosialantropologi ved Universitetet i Cambridge. Moore er en ledende internasjonal antropolog som har bidratt med nyskapende forskning på flere forskningsfelt som har stått sentralt ved Sosialantropologisk institutt gjennom dets historie.

Kl 16.30: Etnografisk Filmfestival går av stabelen med visning av filmen «The End of the Rainbow» av Robert Nugent, om gullgruvedrift i Vest-Afrika, med påfølgende debatt. Det blir servert forfriskninger og snacks. Arrangementet er åpent for alle interesserte. Les mer om filmen og hele filmfestivalprogrammet

Publisert 10. sep. 2014 11:39 - Sist endret 16. jan. 2017 11:23