Tidligere

Tid og sted: 7. des. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til seminar med foredrag og diskusjon. Seminaret innledes av professor Susana Narotzky, Department of Cultural Antropology and the History of America and Africa, University of Barcelona.

Etter seminaret serveres det kaffe og snacks i vårt lunsjrom. Seminaret er åpent for alle, ingen påmelding påkrevet.

Beverley Skeggs
Tid og sted: 23. nov. 2016, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Seminaret er dessverre avlyst.

Joel Lee Robbins
Tid og sted: 9. nov. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet “Anthropology Between Europe and the Pacific: Values and the Prospects for a Relationship Beyond Relativism”. Seminaret innledes av professor Joel Lee Robbins, Deputy Head of Division of Social Anthropology, University of Cambridge.

Tid og sted: 26. okt. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "The State and Indigeneity in Africa and the Andes". Seminaret innledes av professor Andrew Canessa, Director of the Centre for Latin American and Caribbean Studies at the University of Essex.

Nancy Rose Hunt
Tid og sted: 19. okt. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Pasts Found & Joined: Global Health Histories with Grids, Lines, and Harm". Seminaret innledes av professor Nancy Rose Hunt, College of Liberal Arts and Sciences, University of Florida.

Tid og sted: 12. okt. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "The Ultimate Return: dissent, apostolic succession, and the secret ministry of Roman Catholic Women Priests". Seminaret innledes av Maya Mayblin, Lecturer in Social Anthropology, School of Social and Political Sciences, University of Edinburgh.

Tid og sted: 28. sep. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Hierarchy as hope". Seminaret innledes av Anastasia Piliavsky, Girton College and Divison of Social Anthropology, University of Cambridge.

Tid og sted: 14. sep. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Expertly Secular". Seminaret innledes av Matthew Engelke, professor ved Department of Anthropology, London School of Economics.

Tid og sted: 31. aug. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "For the Vitality of Labour". Seminaret innledes av Laura Bear, professor ved Department of Anthropology, London School of Economics.

Tid og sted: 25. mai 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "From Violent Imaginaries to Base Encounters: Gender-Based Violence and the Anti-US Base Struggle in South Korea and the Philippines". Seminaret innledes av Elisabeth Schober, post doktor ved Sosialantropologisk institutt, UiO.

Tid og sted: 11. mai 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg.

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Resonance and Empiricism". Seminaret innledes av Michael Carrithers, professor ved Department of Anthropology, University of Durham.

Tid og sted: 27. apr. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg.

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Moral Economy: oxymoron, shibboleth, or hidden transcript of economic anthropology?". Seminaret innledes av Chris Hann, direktør ved Max Planck Institute for Social Anthropology og professor II ved Sosialantropologisk institutt, UiO.

Tid og sted: 13. apr. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg.

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Landscapes, by comparison: Japanese environmental management in an uneven world". Seminaret innledes av Heather Swanson, Adjunkt ved Institut for kultur og samfund, Aarhus universitet.

Tid og sted: 16. mars 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundt hus, møterommet i 6 etg.

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Can words be found? Racism and Mental Illness in Early Colonial Namibia". Seminaret innledes av Mattia Fumanti, Lecturer in Social Anthropology at University of St Andrews.

Tid og sted: 2. mars 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg.

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Words are vapours – the ritual disposition in contemporary China". Seminaret innledes av Anders Sybrandt Hansen, adjunkt ved Institut for kultur og samfund, Aarhus universitet.

Tid og sted: 17. feb. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "The Book of Mental Disorders (the DSM) – a Work of Fact or Fiction?". Seminaret innledes av James Davies, Senior lecturer ved Department of Life Sciences, University of Roehampton.

Tid og sted: 3. feb. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Curse and Catalyst: cocaine connections and transnational organized crime in Bissau". Seminaret innledes av Henrik Erdman Vigh, professor ved Institut for Antropologi, Københavns universitet.

Tid og sted: 27. jan. 2016 14:15 - 16:00, Blindern, Eilert Sundts hus, møterommet i 6 etg.

Velkommen til foredrag og diskusjon over temaet "Rethinking the Kinship Polity". Seminaret innledes av Heonik Kwon, Distinguished Research Professor, Trinity College, University of Cambridge.