Paul Richards om ebola-epidemien

Om sammenhengen mellom ebola og sosiokulturelle forhold. Antropologen Paul Richards er en av verdens fremste kjennere av Sierra Leone.

Paul RichardsPaul Richards Foto:Privat

‘Glem skogen, se på menneskene,’ sier Paul Richards om ebola-epidemien og forsøkene på å stanse den. Richards, som er antropolog, har forsket på vestafrikanske samfunn i over 40 år, de siste drøyt 30 i Sierra Leone. Han er verdens kanskje fremste ekspert på lokalsamfunn, jordbruk og humanøkologi i Sierra Leone. I senere år har han skrevet mye om borgerkrigen og gjenoppbyggingen etter freden i 2002, og han har vært rådgiver for humanitære organisasjoner som arbeider i regionen.

Richards legger vekt på betydningen av å forstå og respektere lokale kunnskapstradisjoner og lokal praksis når utenforstående forsøker å bidra til problemløsning. Sierra Leone er et samfunn der tilliten til myndigheter og utenlandske organisasjoner er tynnslitt etter mange år med borgerkrig og skuffelser, men når tradisjonell landsbypraksis vinner over skolemedisin og statlige råd, fortsetter viruset å spre seg.

I foredraget 5. november vil Richards gjøre rede for den lokale virkeligheten i de rammede områdene, og vil også diskutere hva som vil bidra på en effektiv måte til å stanse epidemien.

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Publisert 22. okt. 2014 14:03 - Sist endret 4. nov. 2014 10:48