Plastic flowers never die

Sosialantropologisk institutt og Universitetsbibliotek samarbeider om å vise etnografisk film på biblioteket. Dette er dokumentarer som har allmenn interesse, og filmvisningene er åpne for alle!

Filmseriens fokus dette semesteret er: "The traveling Object. How does objects from different parts of the world reveal why and how they matter to the people around them?"

Onsdag 27.9 kl. 18.00: Plastic Flowers Never Die (USA/Iran 2008)

Regissør: Roxanne Varzi

This week’s movie focuses on Plastic Flowers posed on mass graves stemming from Iran’s war with Iraq 1980-1988. The Iranian-American filmmaker, write and anthropologist Varzi explores the reflections and memories of Iranians; their murals and war memorials. Without official permission for filming, she contributes in a creative manner how Plastic Flowers form a central part of mourning.

Uglebo og U1 veksler på å ha pop up-bar med salg av forfriskninger. Filmkveldene er åpne for alle, og helt gratis!

Filmene blir vist i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket). Det vil bli skiltet godt utenfor og i biblioteket hver gang.

Publisert 8. sep. 2017 09:53 - Sist endret 8. sep. 2017 09:53