Sykepleiere på sykehus. Foto: klasfoto.no
Publisert 14. sep. 2017 09:56

Det har vært en politisk målsetning at pasienter skal få mer informasjon og innsyn i egen behandling. Men i virkeligheten velger helsepersonell ofte å ikke dele all informasjon og kunnskap, selv med den pasienten det gjelder.

Paul Wenzel Geissler (t.v.), Knut Breivik og Katrine Borgå
Publisert 23. aug. 2017 18:14

Studier av miljøgifter i Arktis ga ny kunnskap som kunne brukes i internasjonale forhandlinger om å regulere bruken av dem. Nå skal en tverrfaglig forskergruppe fra UiO studere miljøgifter i Afrika med samme mål.

Barn som tegner illustrasjoner.
Publisert 21. juni 2017 13:37

I Peru har forurensning fra oljevirksomhet blitt ignorert av myndighetene siden 1970-tallet. Indianere har levd med ødeleggelsene, men nå får de fortalt sine historier på sitt eget språk.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert 5. mai 2017 13:47

Hva gjør du når et globalt konsern forurenser hjemstedet ditt, mens eierne befinner seg på et annet kontinent? Hvem kan du klage til når arbeidsplassen din blir flyttet til Kina? Forskningsprosjektet Overheating har studert lokale konsekvenser av globaliseringen. 1. juni ble prosjektets sluttkonferanse avholdt.

Forskere i prosjektet Livsvitenskap.
Publisert 3. mai 2017 11:09

Stor søknad innvilget. Konsortiet skal kombinere natur- og samfunnsvitenskap for bedre å forstå og håndtere globale, menneskeskapte miljøgifter.

Menn til hest i Argentina.
Publisert 3. apr. 2017 09:34

Sammen med PhD Cecilia Salinas, reiser Marit Melhuus til Corrientes i Argentina, tilbake dit hvor hun var på sitt første feltarbeid i 1974. – Jeg er veldig spent. 70-tallet var en helt annen tid på så mange måter.

Publisert 7. mars 2017 14:02

Hva er forbindelsene mellom Trump, Brexit og Europas nynasjonalister? Utgjør Trump en trussel mot demokratiet? Hvordan forholder Russland seg til USAs 45. president? UiO inviterer til foredrag og debatt om «Verden med Trump».