Publisert 29. okt. 2013 12:48

Samfunnsforskere har ofte kastet seg på teoretiske motebølger. Fredrik Barth har derimot alltid startet med det virkelige livet.

Artikkelen er skrevet av Klassekampen

Publisert 31. aug. 2013 01:39

Etter 30 år med nyliberal “strukturtilpasning” er Kenyas offentlige helsevesen i forfall. Sosialantropolog Ruth Jane Prince lurer på hvilke muligheter leger har for å bøte på situasjonen.

Publisert 26. aug. 2013 10:19

– Hvordan vet vi når vi har nådd grensen for hvor mye laks vi kan produsere i Norge? Sosialantropolog og ernæringsfysiolog Marianne Lien stilte spørsmålet under seminaret Making Sense of Science på Aqua Nor 2013.

Publisert 12. juni 2013 10:12

De fleste innbyggerne i den lille gambiske landsbyen er gift med sine slektninger. Antropolog Tone Sommerfelt har skrevet en doktoravhandling om dem.

Publisert 16. mai 2013 11:28

Sosialantropologisk institutt (SAI) har begitt seg ut på et spennende og utfordrende prosjekt. Anthropos and the Material: Challenges to anthropology (Anthropos [fra gresk = menneske] og det materielle: utfordringer til antropologi) vil være en drivkraft for å få norsk sosialantropologi markert tilstede i forskningsfronten i den nærmeste fremtid.