Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• sykehus-illustrasjon-klasfoto Pasienter sliter med å forstå et komplekst helsevesen 14. sep. 2017 09:56

Det har vært en politisk målsetning at pasienter skal få mer informasjon og innsyn i egen behandling. Men i virkeligheten velger helsepersonell ofte å ikke dele all informasjon og kunnskap, selv med den pasienten det gjelder.

• anthrotox-websak-titan-660 Naturvitere og samfunnsforskere sammen i kampen mot miljøgifter 23. aug. 2017 18:14

Studier av miljøgifter i Arktis ga ny kunnskap som kunne brukes i internasjonale forhandlinger om å regulere bruken av dem. Nå skal en tverrfaglig forskergruppe fra UiO studere miljøgifter i Afrika med samme mål.

• bilde-forskningstorget-haakon-harriss Forskningstorget 22. sep. 2017 09:00

Norges fremste forskningsmiljøer deltar på Forskningstorget i Oslo. Universitetsplassen vil i løpet av dagene bli omgjort til et sydende torg av spennende forskningsaktiviteter.

• don-kulick(1) Don Kulick: "Rape in a Papua New Guinean village: talk, sense and nonsense" 27. sep. 2017 14:15

Welcome to a departmental seminar featuring Professor of Anthropology Don Kulick, Uppsala University.

After the seminar, coffee and snacks are served in our lunch room. The event is open to all, no registration required.

• Plastic flowers never die 27. sep. 2017 18:00

Sosialantropologisk institutt og Universitetsbibliotek samarbeider om å vise etnografisk film på biblioteket. Dette er dokumentarer som har allmenn interesse, og filmvisningene er åpne for alle!