Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• bratrud-hoved-970 Born skulle redde folket frå moralsk krise 5. mars 2018 09:14

Større økonomiske skilnader mellom folk i Stillehavet og Afrika fører til ei auka frykt for hekseri og trolldom, ifølgje forsking. Sosialantropolog Tom Bratrud har studert følgjene på ei lita stillehavsøy.

• asylsaken-hand-660 «De forteller meg at jeg ikke er et barn.» 23. jan. 2018 09:35

Sosialantropolog Aisha Munir har fulgt mindreårige asylsøkere som blir alderstestet for å avgjøre om de får bli i Norge. Forskningen viser at undersøkelsen fører til identitetskrise, selvskading og lav selvfølelse hos ungdommene.

Arrangementer

• cabral_joao_250x187 João de Pina-Cabral: Things into Objects: Care and Activism in Austerity 29. aug. 2018 14:15

Departmental Seminar Series features Professor João de Pina-Cabral, School of Anthropology and Conservation, University of Kent.

The seminar is followed by informal gathering, at which refreshments are served. All are welcome!

• marcia Marcia Inhorn: The Egg Freezing Revolution? Gender, Feminism, and Reproductive Waithood 5. sep. 2018 14:15

Departmental Seminar Series features Marcia C. Inhorn, the William K. Lanman Jr. Professor of Anthropology and International Affairs in the Department of Anthropology at Yale University.

• ilana_feldman_150x200 Instituttseminaret SAI: Ilana Feldman 19. sep. 2018 14:15

Departmental Seminar Series features Professor Ilana Feldman, Department of Anthropology, The George Washington University