Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• asylsaken-hand-660 «De forteller meg at jeg ikke er et barn.» 23. jan. 2018 09:35

Sosialantropolog Aisha Munir har fulgt mindreårige asylsøkere som blir alderstestet for å avgjøre om de får bli i Norge. Forskningen viser at undersøkelsen fører til identitetskrise, selvskading og lav selvfølelse hos ungdommene.

• podcast-logo Podcast med Thomas Hylland- Eriksen: - Antropologien har gjort meg til et helere menneske 21. des. 2017 14:16

- Antropologien er et komplett fag, som rommer alt det menneskelige. Akkurat som god litteratur, lærer antropologien deg å sette deg i den annens sted og forteller deg at ting kunne vært helt annerledes, sier professor ved Sosialantropologisk institutt, Thomas Hylland Eriksen.

Arrangementer

• mika-recent Navigating Waste, Reuse, and Harm on an African Cancer Ward 28. feb. 2018 14:15

Marissa Mika from the University College London will give the talk. "Where there is no incinerator: Navigating Waste, Reuse, and Harm on an African Cancer Ward".

The seminar is open to all, including bachelor and master students. No registration is required. After the seminar, drinks and snacks will be served in our lunchroom.

• we-carry-it-within-us We Carry It Within Us 28. feb. 2018 16:15

Historien om Danmarks kolonitid er ofte blevet fortalt efter modellen: "Danskere fortæller om danskere til danskere."

I et brud med dette, undersøger dokumentaren "We Carry It Within Us", hvem der fortæller historien, hvordan og om hvad, og viser dermed hvordan fortiden er tilstede i nutiden.

• tom-bratrud---til-disputas-cropped-3 Disputas: Tom Bratrud 9. mars 2018 12:15

Tom Bratrud ved Sosialantropologisk institutt vil forsvare sin avhandling for graden ph.d.: Fire on the Island: The Transformative Power of Christian Revival in Vanuatu"