Publisert 6. juli 2018 10:06

Halvparten av unge med scizofreni blir friske fra diagnosen. Det viser ny forskning som nettstedet forskning.no har skrevet om. Spesialist i klinisk psykologi og professor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo, Anne-Kari Torgalsbøen, står bak studien.

Publisert 6. juli 2018 09:48

Hvis du ser på stress som noe uønsket er sannsynligheten stor for at konsekvensene også blir negative.

Publisert 3. juli 2018 10:09

20 prosent av arbeidstakerne står for 80 prosent av fraværet. Skal vi hjelpe disse tilbake i arbeid, er det ikke nok å behandle depresjonen eller angstlidelsen – behandlingen må også være arbeidsrettet.

Publisert 2. juli 2018 14:56

En norsk studie utført ved Universitetet i Oslo (UiO) viser at til og med i et av verdens mest likestilte land, ser fordommene ut til å leve i beste velgående.

Publisert 2. juli 2018 14:48

Kan kosmetisk kirurgi fikse dine egne usikkerheter som ung? Nei, sier forsker. Dette er et av temaene som har skapt mye engasjement i kommentarfeltet til den nettbaserte serien Blank.

Publisert 29. juni 2018 15:37

Forsker etterlyser holdningsarbeid blant helsepersonell. Det kan ikke være opp til enkelte ildsjeler, mener hun.

Publisert 29. juni 2018 15:28

Agathe Strand Båtnes (22) og Martine Ingebrigtsen Myhre (23) opplever at nordmenn blir mer åpne i sol og varme. Men noe forskning tyder på at det ikke er sola i seg selv som gjør oss i bedre humør.

Publisert 26. juni 2018 08:40

Gifte har lavere sannsynlighet for både hjertesykdom og psykiske lidelser, mens et dårlig ekteskap er helsefarlig.

Publisert 26. juni 2018 08:20

Marta er fra Argentina og var politisk aktiv og i politiets søkelys fordi hun hadde feil meninger. Men politiet fikk ikke tak i henne, så da tok de hele familien hennes i stedet. Siden hørte hun aldri noe mer fra dem inntil beinbiter fra alle fem nylig ble funnet i en massegrav. Hvordan er det mulig å leve videre etter noe sånt?

Publisert 25. juni 2018 08:50

Mange kvinner later som de når klimaks. Men de er ikke alene. Nye tall viser at norske menn også simulerer orgasme. Hvorfor gjør vi det? Her er ekspertenes svar.

Publisert 25. juni 2018 08:40

Mye kan gå galt når man skal gi tilbakemelding på en arbeidsplass. Ved å passe på tre ting kan du øke sjansen for at kritikken blir konstruktiv, skriver Espen Syse Houge.

Publisert 25. juni 2018 08:30

Vi forventet at alle skulle prøve hardere når ting ble vanskeligere. Det stemte ikke.

Publisert 18. juni 2018 08:50

Relasjoner kan gå i stykker, hvis noen lar være å si unnskyld, mener Magnus Grønneberg, vokalist i CC Cowboys. Finn ut hva forskerne mener er den perfekte unnskyldning, og hvorfor ordet «unnskyld» kan være så vanskelig å si.

Publisert 18. juni 2018 08:40

– Henger sammen med angst for å bli gammel, mener forsker.

Publisert 18. juni 2018 08:30

Sosial angst, rødmeangst, presentasjonsskrekk, panikkangst, flyskrekk, fobier, helseangst, søvnvansker og depresjon. Magnus Nordmo er psykolog ved Universitetet i Oslo og så et stort behov for god og gratis hjelp. Derfor lagde han det selv.

Publisert 18. juni 2018 08:20

Både traumeforsker og Bufdir avviser forslag om eget IS-barneombud. – Norge er godt forberedt på ta imot barna, mener myndighetene.

Publisert 15. juni 2018 09:41

Et lite smil og et inviterende blikk er viktigere enn en tur til Paris.

Publisert 12. juni 2018 09:39

– Konfliktnivået i foreldretvistsaker er blitt høyere og frontene hardere, sier Thomas Nordhagen i Norsk Psykologforening. Han mener mange sakkyndige strever med rollen.

Publisert 11. juni 2018 08:30

Årets priser til fremragende forskere ved Oslo universitetssykehus er tildelt Arne Klungland (Excellent Researcher Award), Kristina H. Haugaa og Lars Tjelta Westlye (begge Early Career Awards).

Publisert 6. juni 2018 09:40

Jordan Peterson har delt internett i to med sine formaninger til menn om å rette seg opp i ryggen, gjøre seg sterke og ta plass i kampen mellom menneskene.

Publisert 5. juni 2018 10:05

Når pasientens yndlingsfortelling ikke bekreftes av terapeuten, får en annen historie mulighet til å vokse frem.

Publisert 5. juni 2018 09:58

Psykodynamisk terapi innfrir de strengeste krav til evidens, men det er på tide å stille nye spørsmål. Vi trenger mer kunnskap om hvordan fellesfaktorer og terapispesifikke intervensjoner samvirker i psykoterapi.

Publisert 5. juni 2018 08:45

Klimaengasjement har en fundamental, affektiv side, og fantasier om bærekraft kan virke tiltrekkende. Med sin vektlegging av ubevisste fantasier kan psykoanalysen gi et verdifullt bidrag til forståelsen av grønn ideologi.

Publisert 5. juni 2018 08:30

Den særegne historien psykoanalysen har i Norge, gjør at klinisk psykologi og psykiatri har en mer markert psykodynamisk profil her til lands enn i de andre nordiske landene. Psykoanalysens tidvis dramatiske historiske inntog har på ulikt vis bidratt til å befeste norske psykologers anseelse.

Publisert 4. juni 2018 13:48

Sluker jobb og hjem all tiden og energien du har? Tre eksperter viser hvordan du får mindre å gjøre på jobb, mer ro hjemme – og hemmeligheten om vennskap du kanskje ikke har hørt før.