Aktuelle saker

• fanny-duckert-khrono-1 Trur nasjonal Khrono kan bli ein talarstol for leiarane i akademia 26. juni 2017 12:11

Planane om å lata nettavisa Khrono bli eit nasjonalt meiningsberande organ for universitets- og høgskulesektoren vekkjer lita begeistring hos redaktørane i På Høyden og Universitetsavisa. Dei peikar på at avisa kan bli ein talarstol for leiarane.

• molecular-303x222-colourbox UiO:Livsvitenskap vil være med å videreutvikle Helseinnovatørskolen 22. juni 2017 09:57

Styret i UiO:Livsvitenskap har besluttet å støtte den nyetablerte Helseinnovatørskolen ved UiO, NTNU og Karolinska Institutet. Med dette ønsker UiO:Livsvitenskap å bidra til at tiltaket får fotfeste og blir en sterk aktør i UiOs økosystem for innovasjon.

• anne-inger-helmen-borge-2 – Vitenskapsombud er viktig, særlig for kvinner 20. juni 2017 14:15

Vitenskapsombud kan hindre vanskelige konflikter fra å eskalere, mener leder Anne Inger Helmen Borge i Forskningsetisk utvalg. Hun håper å få ombudene raskt på plass.

• ludvig-sollid – Som å få Messi til Rosenborg 19. juni 2017 17:03

Fem UiO-sentre fikk ekstra bevilgninger for å kunne tilsette verdensledende forskere. Ingen har lykkes med å ansette i heltidsstilling. Professor Sollid sammenligner det med å prøve å hente inn toppfotballspillere.

• nora-sveaass-2-copy – Flyktningar blir sett på som trugsmål og ikkje som menneske som treng vern for å redda livet 1. juni 2017 01:22

– Over heile verda ser no mange på flyktningar meir som eit trugsmål enn som menneske som søkjer vern mot krig eller forfylging. Derfor blir stadig fleire flyktningar plasserte rett i interneringsleirar, seier UiO-forskar Nora Sveaass som er medlem i FNs underkomité for førebygging av tortur.