Besøksadresse
Forskningsveien 3A (kart)
0373
OSLO
Musikk, handlinger, muligheter setter fokus på hvordan musikk kan være et vesentlig bidrag til menneskers utvikling og helse. Den har som målsetting å beskrive ny kunnskap, forståelse, evidens og kritisk refleksjon gjennom forskning på musikk som helseressurs for mennesker og samfunn.
I dagens informasjonssamfunn risikerer stadig flere å bli hengt ut i mediene.
Hvor nøyaktige er vi som observatører og formidlere av personlige, sosiale og historiske begivenheter, og hvor flinke er vi til å oppdage at andres beretninger ikke er sannferdige?
Er vi som befolkning blitt sykere og mindre motstandsdyktige overfor livspåkjenninger enn tidligere?
Er psykologprofesjonen tjent med å logre for et liberalistisk menneskesyn, der mer individuell behandling er den primære løsningen på samfunnets helseutfordringer?
I 18 kapitler skrevet av forskere fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) møter vi barn og unge som har ulike erfaringer med vold og traumer, og hvordan de blir møtt av profesjonelle hjelpere. Dette er nødvendig kunnskap for å forstå, og dermed iverksette, målrettede forebyggende og behandlende tiltak på flere arenaer.
Vilkårene for å utøve sosialt arbeid er i endring. Er sosialt arbeid redusert til nøytralt kunnskapsarbeid?
Målet i tidsavgrenset intersubjektiv barneterapi (TIB) er å hjelpe barn og foreldre til å gjenopprette grunnleggende utviklingsprosesser, slik som emosjonsregulering.
Anja Vaskinn har skrevet kapitlet "Psykose" og Svein Magnussen har sammen med Pål Grøndahl skrevet kapitlet "Psykogene bevissthetsforstyrrelser" i Pål Grøndahl og Ulf Stridbeck (red): Rettspsykiatriske beretninger. Om sakkyndighet og menneskeskjebner.
Barn og unge i psykoterapi– samspill og utviklingsforståelse setter fokus på barn og unges behov i terapi og belyser de spesielle problemstillingene knyttet til dette. Boken gir en forståelse for barn og unges utvikling og viktigheten av deres egen deltakelse i behandlingen.
Psykologisk behandling av barn trenger både begrunnet teori om hvordan utvikling foregår, og konkrete og utprøvde fremgangsmåter for å få fastlåste utviklingsprosesser i gang igjen. I tobindsverket Barn og unge i psykoterapi møter vi kliniske psykologer som viser hvordan man kan engasjere barn, unge og deres viktige voksne i personlige samtaler og virksomhet som forandrer.
Henning Bang og Thomas Nesset Midelfart har skrevet kapittelet "Ledelse gjennom effektive ledergrupper" i Ståle Einarsen og Anders Skogstad (red): Ledelse på godt og vondt 2. utgave.
Psykologien er rik på synspunkter og kontroverser, og nye diskusjoner har gamle røtter.
Dette er en praktisk håndbok for alle fasene i en medarbeiderundersøkelse.
Psykoterapeutens betydning for effekten av psykoterapi har blitt stadig tydeligere de siste årene.
Å praktisere mindfulness er en måte å bygge styrke og robusthet til å møte livet, slik det er, med mye intense opplevelser, både lidelse og glede.
Her får du en innføring i praktiske sider ved sakkyndighet. Sakkyndighetsarbeid som blir utført av psykologer og psykiatere representerer viktige premisser for rettslige avgjørelser. Rollen som sakkyndig skiller seg dermed vesentlig fra klinisk arbeid.
Ole Jacob Madsen gransker selvhjelpskulturens idealer: nevrolingvistisk programmering, kognitiv selvhjelp, mindfulness, selvledelse, selvfølelse og selvkontroll. Er disse toneangivende retningene bærekraftige i lengden?