Tidligere studenter om SV-fakultetet

I forbindelse med at SV-fakultetet runder 50 år intervjuer vi tidligerere studenter, som gjør seg gjeldene på ulike arenaer i samfunnet i dag. Hvordan var deres studietid? Hva lærte de på SV-fakultetet? Og hva synes de om 50-årsjubilanten?

Publisert 4. juni 2013 19:36

- Voksenlivets utfordringer gjør noen ganger at jeg savner den gode trygge studenttiden på Blindern, sier Afshan Rafiq, som er vararepresentant for Høyre på Stortinget.

Publisert 16. mai 2013 12:04

- I den bransjen jeg er i, er det greit å kunne skryte av at man kjenner noen som har doktorgrad, sier sjefsredaktør i Elle, Signy Fardal, som ønsker seg flere akademiske stjerner i Norge, som i Frankrike.

Publisert 25. apr. 2013 10:42

- At vonde tanker rett og slett kan skyldes kjemi var en aha-opplevelse for meg. Det burde all ungdom lære på skolen, sier programleder i Trygdekontoret og bassist i Turboneger, Thomas Seltzer, som egentlig hadde planlagt å bli psykolog.

Publisert 2. apr. 2013 13:11

- SV-fakultet bør i enda større grad ta oppgaven som premissleverandør både for samfunnsdebatten og viktige beslutninger, sier Mina Gerhardsen, som er statssekretær i Kulturdepartementet.

Publisert 26. mars 2013 10:24

- Det var et fritt liv, men trang økonomi og mange ødelagte vårkvelder, sier Øysten Dørum, som er sjefsøkonom i DnB Nor Markets. Han benytter daglig tenkesettet han lærte i studietiden.

Publisert 21. mars 2013 10:59

- Jeg har hatt nytte av det jeg lærte mens jeg studerte nærmest hver eneste dag, forteller statsminister Jens Stoltenberg, som innimellom lengter tilbake til studietiden.

Publisert 11. mars 2013 13:24

- Det er ikke om å gjøre å bli fortest mulig ferdig på universitetet, sier utenriksminsiter Espen Barth Eide. Selv brukte han rundt ti år på å bli ferdig med studiene ved siden av jobb og politiske verv.

Publisert 11. mars 2013 12:53

- Jeg rødmer når jeg tenker på at jeg gikk med streskoffert blant SV-raddisene, sier Elin Ørjasæter om sin studietid ved SV- fakultetet. I dag underviser hun på Markedshøgskolen, i tillegg til å være rådgiver, foredragsholder og kommentator.

Publisert 15. feb. 2013 10:06

- Jeg hadde det fint, men kjedet meg kanskje litt. Jeg syntes nok folk var mer ordentlige enn jeg var vandt til, sier Harald Eia om studietiden på SV-fakultetet.