Sentralbanksjefen møter studentene

Rikets tilstand, studentkonkurranse og boligprisen blir temaer når sentralbanksjef Øystein Olsen 2. mars kommer til Blindern for å holde årstalen for studentene i Oslo.

Sentralbanksjef Øystein Olsen

200-års- jubilant: Sentralbanksjef Øystein Olsen representerer en 200-års jubilant når han møter studentene for femte år på rad. (Foto: Norges bank)

Åpent for spørsmål: Det blir mulig å stille spørsmål til sentralbanksjef Øystein Olsen  etter årstalen også i år. Det er femte  år på rad  at sentralbanksjefen kommer til Blindern for å holde en tilpasset versjon av årstalen. Studenter både fra Universitetet i Oslo, BI, Høgskolen i Oslo, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og andre institusjoner  er velkomne.

NB: Begrenset antall plasser i Auditorium 1. Møt i god tid. Dørene stenges kl. 10.15.

Presentasjon av vinnerne av Norges Banks studentkonkurranse

10.15

Norges bank arrangerer en case-kokurranse for studenter tidligere samme morgen med reelle problemstillinger. Løsningene og prosessen fram til beste svar blir presentert for publikum. De beste går videre  og konkurrerer med andre økonomistudenter. Vinnerlaget får bli med på den prestisjefylte  Årsmiddagen til Norges bank neste år.

Boligpriser og finansiell stabilitet

- Hvorfor er utviklingen i boligmarkedet så viktig for finansiell stabilitet?

Frank Hansen, Norges Bank

Mulighet for spørsmål.

Opptak:

Last ned mediefil

Sentralbanksjef Øystein Olsens tale til studentene

11.00

Rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, introduserer Sentralbanksjefens tale. Dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet Nils-Henrik von der Fehr er vertskap og ordstyrer.

Etter talen er det åpent for spørsmål fra studentene.

Opptak:
Last ned mediefil

Mingling med banken

12.00

Fra kl. 12.00 blir det mingling med Sentralbanksjef Øystein Olsen. Det serveres mat og drikke i foajeen utenfor Auditorium 1. Norges Bank stiller med stand rettet mot studenter som kan tenke seg en framtid hos dem.

Det blir satt opp en storskjerm i foajeen og arrangementet blir streamet. Det blir også gjort opptak som skal sendes på Kunnskapskanalen. UniMedia står ansvarlig for det.

Publisert 27. jan. 2014 11:09 - Sist endret 2. mars 2016 15:05