Demokratifrokost med Bernt: Demokratiets fiender

Er demokrati "the only game in town" som Juan Linz så elegant formulerte det? Eller er det krefter som helst skulle sett at demokratiet ble avskaffet eller i det minste kraftig innskrenket? Hva hovedinnholdet i deres kritikk av demokratiet?

Julius Evola, en svært profilert fascistisk intellektuell fra Italia. Kilde: Wikicommons

Professor Bernt Hagtvet og Demokratiprogrammet ved Universitetet i Oslo stiller med frokostseminar i tilknytning til studentenes Aktualitetssymposium ved Institutt for statsvitenskap. Hvem er demokratiets fiender og hva mener de er galt med demokratiet?

Innledninger ved blant andre professor Øystein Sørensen om venstreekstremisme, førsteamanuensis Elisabetta Wolff om fascismen, professor Torkel Brekke om religiøse fundamentalister og professor Øyvind Østerud om anti-demokratisk elitisme.

Frokost serveres fra kl. 08.00. Vel møtt!
Publisert 6. mars 2015 11:44 - Sist endret 20. sep. 2016 10:01