Frokost med Bernt: Den norske soldat: Erfaringer, kompetanse og lederskap

Hvorfor bør det offentlige Norge lære av norske veteraner? Forsvarets veteraninspektør, generalmajor Robert Mood kommer til årets siste Frokost med Bernt.

Forsvarets veteraninspektør, generalmajor Robert Mood. Foto: Moods egen Twitter-profil.

Hvordan er det å være soldat ute i internasjonale operasjoner? Hvem er den norske veteranen, og hva har de opplevd og jobbet med de siste 10-20 årene? Hvorfor er kulturforståelse viktig i internasjonale militære operasjoner?

Veteraner har praktiske erfaringer med å løse krevende og risikofylte oppdrag under tidspress, i møte med krevende verdispørsmål. Suksess er å løse oppdraget med minimum tap av liv på alle sider. Veteraner har erfaringer og kompetanse som kan brukes til å utdanne fremtidens ledere.

Generalmajor Mood er Forsvarets første veteraninspektør. Han ble utnevnt i august 2011. I april 2012 ble han sjef for FNs observatørstyrke i Syria. Et oppdrag han ledet i tre måneder. I tillegg til Syria har Robert Mood bakgrunn fra internasjonale operasjoner i Libanon, Kosovo og Midtøsten. Blant annet var han sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten UNTSO fra 2009 til 2011. Han har også hatt jobben som sjef for Telemark Bataljon og generalinspektør for Hæren.

Publisert 5. nov. 2013 15:20 - Sist endret 5. nov. 2013 15:20