English version of this page

Eilert Sundt jubileumsforelesning: $2 a Day: Living on Almost Nothing in America

Antall familier i USA med inntekt på under 2 dollar dagen per person har skutt i været. Det dreier seg i dag om rundt halvannen million husstander, med til sammen over tre millioner barn. Hva slags liv har  disse familiene? Hvordan har de blitt så fattige? Og hvordan overlever de?

NB! Video av forelesningen vil bli lagt ut så fort den er klar.

Foto: John Hopkins University

Kathryn Edin er Bloomberg Distinguished Professor ved John Hopkins University, prisbelønt sosiolog og en av USAs mest kjente fattigdomsforskere.

Blant hennes tidligere bøker er Promises I Can Keep: Why Poor Mothers Put Motherhood Before Marriage (2005) og Doing the Best I Can: Fathering in the Inner City (2013). Boken $2 a Day: Living on Almost Nothing in America kom i 2015 og kombinerer statistisk analyse med inngående feltarbeid blant USAs fattige.

Forelesningen er åpen for alle. Velkommen!

Publisert 14. juni 2017 14:40 - Sist endret 19. sep. 2017 15:37