Publisert 24. nov. 2017 12:42

Onsdag 25. oktober var studentkjelleren U1 fullsatt for å høre om jobbmulighetene i privat næringsliv.

«Finn din framtid» hadde invitert representanter fra bedriftene Gambit, Orkla, Swedbank og Microsoft til å fortelle om sin vei ut i arbeidslivet.

prisvinnerne
Publisert 9. nov. 2017 17:03

- I min verden finnes det knapt noe mer verdifullt enn engasjerte og kunnskapsrike studenter, sa prorektor Gro Bjørnerud Mo, da hun hilste studentene under utdelingen av Våg å vite-prisene på SV-fakultetet.

Logo Globus UiO
Publisert 3. nov. 2017 11:20

Prosjektet GLOBUS ved ARENA Senter for Europaforskning, UIO, trekkes fram som en tidlig suksesshistorie i midtveisevalueringen av EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Publisert 2. nov. 2017 16:43

Samfunnsvitenskapelig fakultet ved UiO gjør det skarpt i konkurransen om forskningsmidler fra EU. Nylig ble UiO rangert som nummer to i Europa.

Publisert 23. aug. 2017 16:18

Jon Elster og Gail Goodman kreeres til æresdoktorer på Universitetets årsfest 1. september. Men først skal de holde hver sin æresdoktorforelesning: Elster om historisk sinne og Goodman om voldutsatte barns hukommelse som vitner.

Bilde av SV- fakultetet med Eilert Sundt -banner
Publisert 21. aug. 2017 17:25

Som mange kanskje har lagt merke til, står høsten for SV-fakultetets del i Eilert Sunds 200-årsjubileums tegn. Teologen, folkelivsgranskeren og vitenskapsmannen Eilert Sundt blir ofte omtalt som samfunnsvitenskapens far.

Det nye rektorteamet
Publisert 8. mai 2017 14:37

- Jeg skal pushe på for å styrke rammebetingelsene som sikrer kvalitet og uavhengighet i forskning, sier professor i statsvitenskap Åse Gornitzka. Hun blir viserektor for forskning og internasjonalisering for rektorteamet Stølen&Mo fra 1. august.

Nye studenter foran SV- fakultetet
Publisert 26. apr. 2017 13:11

SV-fakultetet har god søkning til sine studieprogrammer. Antall søkere er på nivå med i fjor.

Publisert 24. apr. 2017 12:43

- Det har vært en glede å få henge rundt med verdensledende samfunnsforskere og motiverte studenter hver sommer, sier sosiologiprofessor Lars Mjøset, som er faglig ansvarlig for SVs sommerskole for ph.d.-studenter.

Publisert 30. mars 2017 14:47

Den pensjonerte professoren i statsvitenskap, Bernt Hagtvet, er tildelt Eilert Sundts forskningspris for 2017.

Camilla Knutsen Steinnes foran skjermen
Publisert 29. mars 2017 12:47

Ordningen Erasmus+ har nylig åpnet opp for å gi stipend til studenter som vil  praksis i Europa etter studiene. Kamilla Knutsen Steinnes er den første som har fått stipendiet på fakultetet.

Publisert 9. mars 2017 12:21

Studentene ved SV-fakultetet er overveiende fornøyde med studiekvaliteten på programmet de går på. 75 prosent svarer at de er tilfreds eller svært tilfreds med studieprogrammet sitt.

Ledelsne ved SV- fakultetet og nytilsatte vitenskapelige på Lysebu
Publisert 21. feb. 2017 15:01

Femten vitenskapelig nytilsatte og ledelsen ved SV-fakultetet dro andre uke i februar et døgn sammen til Lysebu ved Nordmarka. Seminaret var faglig fruktbart og bidro også til å bygge nettverk.

Grete Brochmann
Publisert 2. feb. 2017 15:46

- Større innvandring fra fattige land kan utfordre den norske modellen. Et tungt kompetanseløft må til for å kvalifisere denne gruppen for arbeidslivet, sier Grete Brochmann, som er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo og leder for Brochmann-utvalget.