Årets Våg å vite-vinnere kåret

Fire glade vinnere av årets Våg å vite-priser fikk hver sin sjekk på 10 000 kroner, diplom, blomster og hederlig omtale under utdelingen av prisene på SV- fakultetet 17. november.

Årets vinnere: Liridona Gashi, Simen Solbakken, Andrea Varga Weme og Tommas Måløy omkranset av prorektor Ragnhild Hennum og dekan Nils-Henrik von der Fehr. (Foto: Tron Trondal)

Årets vinnere er:

Mange gode

Dekan Nils-Henrik von der Fehr introduserte hver av vinnerne og minnet samtidig om at alle de ti nominerte oppgavene holdt høyt nivå både faglig og med hensyn til å være nyskapende.

Tradisjonen tro holdt prorektor Ragnhild Hennum en innledning, der hun minnet om at prisene i år deles ut for tredje gang - og at de ble etablert under SV-fakultetets 50-årsjubileum i 2013, på initiativ fra rektoratet.

Fakultetsmottoet «Våg å vite» kom til som et resultat av en konkurranse blant studenter og ansatte i forbindelse med jubileet. I tråd med mottoet ble det besluttet at «Våg å vite»-prisen hvert år - i de årene midlene fra varer - skal gå til masterstudenter fra fire ulike fagområdet ved fakultetet.  Studentene som nomineres skal gjennom masteroppgavene sine har utfordret etablerte sannheter i samfunnet.  I tillegg er det en forutsetning at oppgavene holder et høy faglig nivå.

Det var godt oppmøte til prisutdelingen. Koret Kling Kokos stod for underholdningen. Og det var mingling og servering i SV-foajeen i en drøy torsdags ettermiddags time.

Våg å vite prisvinner: Med psykologisk blikk på grønn lykke

- For meg betyr denne prisen at det blir anerkjent at psykologisk forskning har viktige ting å bidra med når det gjelder å forstå og å finne løsninger på klimakrisen, sier Andrea Varga Weme, en av fire Våg å vite-prisvinnere.

Våg å vite-prisen til sosiologistudent

Sosiologistudent Liridona Gashis får Årets Våg å vite-pris for sin studie av politiets utlendingsinternat på Trandum.

Simen Sørbøe Solbakken vinner Våg å vite-prisen

- Først og fremst er det fint at masteroppgaven min blir trukket frem og får forlenget livet sitt noen måneder gjennom denne prisen, sier Simen Sørbøe Solbakken. Han er en av fire vinnere av årets Våg å vite-priser, med sin masteroppgave om internasjonale normer og reduksjon av klimagassutslipp.

Våg å vite-prisen til TIK-student

Prisen er en anerkjennelse jeg setter stor pris på. For meg betyr det at det kan lønne seg å følge interessene sine, selv om de kanskje ligger litt utenfor allfarvei, sier Tommas Måløy, en av årets fire Våg å vite prisvinnere.

Av Gro Lien Garbo
Publisert 18. nov. 2016 08:26 - Sist endret 21. nov. 2016 17:52