Protokoll fra møte i instituttstyret ved Institutt for statsvitenskap den 21.08.203

04.09.2003

Protokoll fra møte i instituttstyret 21. august 2003

Til stede: Per Kristen Mydske, Hanne Marthe Narud, Janne Haaland Matlary, Raino Malnes, Anton Steen, Ottar Hellevik, Kristin Mørkestøl, Francesca Jensenius, Bjørn Magne Forsberg, Ingar Bondhus

Fra adm.: Tori N. Sandlie

Saksliste:

35/2003 Fullmakts- og orienteringssaker

1. Fullmakt: Godkjenning av søknader fra studenter

Anne Kjersti Toft er innvilget kr. 1000,- til støtte til datainnsamling
Cathrine Brekka er innvilget kr. 1000,- til støtte til feltarbeid

Begge søknader godkjent på bestyrers fullmakt

2. Orientering: Opptaket høsten 2003

Nyopptatte studenter fra samordna opptak

310

Overgangsstud./fullføringsst bachelor

534 (317+217)

Nyopptatte på mastergrad

131

Overgangsstudenter master

Ca. 450

Ang. bachelornivå: Kvoten for statsvitenskap bachelor på samordna opptak var på 230. Fakultetet overbooket med 70%. Av alle som fikk plass, svarte 310 ja. Av disse har 264 studenter fylt ut utdanningsplan, og er reelle studenter hos oss.
Ang. masternivå: Etter sterke anbefalinger fra fakultetet om å gi tilbud til så mange som mulig med laud, tok instituttet opp alle søkere med laud (selv om laudgarantien er opphørt). Kvoten for hele året er i utgangspunktet på 120. Vi har altså tatt opp over hele årets kvote i denne runden. Det er derfor usikkerhet knyttet til hvor stor kvoten kan være neste semester.
3. Orientering: Tildeling av midler til utvikling av fleksible læringsformer for 2003.
ISV er tildelt kr. 67.000,- til utvikling av fleksible læringsformer (den totale bevilgningen på kr. 137.000,- er delt mellom ISV og Intermedia). Det er satt i gang et prosjekt hvor ca. 13 studenter skal delta på et fjernundervisningsopplegg i metode. Ottar Hellevik er prosjektleder.
4. Orientering: Revidert budsjett for 2003
Det er foretatt små justeringer i årets budsjett. De største endringene er økte budsjettposter for bachelor og masterprogrammene. Morten Øgård har økt stilling fra 50%-75%, med tilhørende økte lønnsutgifter. Ufordelte midler/generell reserve på kr. 992 078,- er for det meste midler for Master in Peace & Conflict studies som skal videreføres til neste års budsjett.
5. Orientering: Finansiering av utenlandsopphold for stipendiater
NFR tildeler ikke lenger frittstående utenlandsstipend, og stipendiatene står derfor pr i dag uten mulighet til å søke midler til utenlandsopphold. ISV ved bestyrer vil legge fram saken for rektor, med anmodning om at UiO oppretter et fond eller lignende hvor stipendiater kan søke midler fra.
6. Orientering: Overføring av Niels Butenschøn til Norsk senter for menneskerettigheter
7. Orientering: Eventuell samarbeidsavtale med Birzeit-universitetet
Forespørselen fra ledelsen ved Birzeit-universitetet om samarbeid med UiO, rettes til eventuelle ansatte som har kapasitet eller anledning til å ta opp tråden.

Enstemmig vedtak : Styret tar fullmakts- og orienteringssakene til etterretning.

36/2003 Budsjett 2004

Saken ble trukket. Legges fram for ekstraordinært styremøte torsdag 4. september

37/2003 Eventuelt

  • Janne Haaland Matlary hadde en forespørsel angående opprettelsen av nytt masterkurs på engelsk om nedrustningsproblematikk/masseødeleggelsesvåpen/sikkerhetspolitikk. Morten Bremer Merli på NUPI er en aktuell person til emnet, og det er han som har lansert ideen. Anne Julie Semb har vist interesse for å ha ansvaret for kurset våren 2004. Programstyreleder informerte om at de konkrete forslag fremmes for programstyret, og behandles der.
  • Studentrepresentantene informerte om studentoppropet mot fordypningsemnene på bachelor statsvitenskap som fant sted tidligere i uken; Studentene protesterte mot tilbudet på fordypningsnivå som ikke inneholdt seminargruppeundervisning. Deres begrunnelse for protesten var at de mente ressurssvake studenter lettere kan falle gjennom på de emnene som ikke tilbyr saeminargruppeundervisning. Programstyreleder tok imot oppropet på sitt kontor tidligere i uken, og 30. minutter senere var prosessen med opprettelse av seminargrupper satt i gang. Alle fordypningsemner vil nå få seminargruppeundervisning også høsten 2003.

Per Kristen Mydske
Bestyrer

Tori Norheim Sandlie
Kontorsjef

 

Publisert 19. juni 2006 09:21 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46