Referat fra instituttstyret

Protokoll fra styremøte torsdag 16. september 1999

 

Møtet ble satt kl 9.15 i pauserommet (rom 1006) og hevet kl. 10.15.

 

Til stede: Knut Heidar, Karin Dokken, Werner Christie Mathisen (for Harald Baldersheim), Trond Nordby, Anton Steen, Tom Christiansen (for Tor Bjørklund), Heidrun Hole, Bjørn M. Forsberg (for Ingar R. Bondhus), Mona Fixdal, Tuva C. Haugstvedt, Halvard Leira, Per Kristen Mydske (til sak 62/99)

 

Fra administrasjonen: Reidunn T. Nielsen (ref)

 

Bestyrer meldte tre saker til eventuelt og foreslo at sak 61/99 og sak 62/99 byttet plass på sakskartet. Det var ingen innvendinger til dette. Per Kristen Mydske ble gitt talerett til sak 62/99.

 

Behandling av ordinære saker

 

59/99 Godkjenning av studentrepresentanter

Fagutvalget hadde foreslått følgende medlemmer:

Instituttstyre

Medlemmer

Vara

Tuva C. Haugstvedt (leder FU)

Halvard Leira

Kamil A. Azhar

Neving Rudskjær

Undervisningsutvalget

Medlemmer

Vara

Jostein Askim

Kristin Hansen

Christin Krohn

Marthe Hotvedt

It-utvalget

Medlemmer

Vara

Irina Lee

Marit R. Johansen

 

Vedtak: Instituttstyret godkjenner Fagutvalgets forslag til studentrepresentanter i instituttstyre, undervisningsutvalg og it-utvalg.

 

60/99 Fullmakts- og orienteringssaker

Bestyrer opplyste om at det var en skrivefeil under søknader fra vitenskapelige ansatte. Støtte til Anne Julie Semb er på 800 kroner. Leira ba om at høringer mottatt ved instituttet ble oversendt Fagutvalget til orientering før de behandles av instituttet.

Vedtak: Tas til etterretning

 

61/99 Utlysning av stipediatstilling ved Institutt for statsvitenskap

I løpet av høstsemesteret vil tre av instituttets stipendiater slutte. På denne bakgrunn foreslås det å lyse ut en stipendiatstilling. Om flere skal lyses ut, vurderes senere.

Vedtak: Institutt for statsvitenskap foreslår å lyse ut en stipendiatstilling, med tekst som vedlagt.

 

62/99 Retningslinjer for etter- og videreutdanning ved ISV og oppnevning av arbeidsgruppe for å konkretisere ISVs tilbud innen etter- og videreutdanning

Per Kristen Mydske orienterte kort om bakgrunnen for forslaget.

Vedtak: Instituttstyret fastsetter følgende retningslinjer for etter og videreutdanning ved ISV:

FELLES

  1. For å komme inn under definisjonen for både etter- og videreutdanning må tilbudene være spesielt tilrettelagt. Kravet til tilretteleggingen består i at bestemte målgrupper defineres og at pensum, innhold og undervisningstidspunkter tilpasses disse. Pedagogisk formidlingsform bør være annerledes enn den ordinære, f.eks. kombinasjoner av forelesninger og helgeseminar.
  2. EVU- tilbudene kan gis som standardiserte og gjentatte tilbud, eller som engangstilbud.
  3. Forslag til EVU tiltak skal legges frem for Undervisningsutvalget, som på vanlig måte vil forberede saken for styret.
  4. Det skal normalt kreves kursavgift. Videreutdanningstiltak på hovedfagsnivå skal være gratis for ordinære hovedfagsstudenter.
  5. Hvert tiltak forutsettes faglig interessant og økonomisk forsvarlig for ISV.
  6. Ingen egne stillinger avsettes spesielt til dette ved ISV.
  7. Tiltaket kan gi uttelling på undervisningsregnskapet, men ordinær undervisning skal prioriteres.
  8. Tiltakene kan kompenseres økonomisk dersom undervisningsplikten er oppfylt. Det vil gis en fast sats for forberedelsen av kurset uavhengig av om det melder seg nok interessenter til at tiltaket kan gjennomføres. Instituttet vil utarbeide regler for størrelsen på den økonomisk kompensasjonen for selve undervisningen.
  9. ETTERUTDANNING

  10. For etterutdanning stilles ingen formelle krav til omfang eller pensum, men opplegget må legges frem for undervisningsutvalget på vanlig måte.
  11. For etterutdanning stilles ikke formelle krav til forkunnskaper. Kursleder definerer målgruppen og avgjør kriteriene for deltagelse.
  12. ISV utformer et deltagerbevis.
  13. VIDEREUTDANNING

  14. Som videreutdanning tilbys i første rekke tiltak på hovedfagsnivå.
  15. Omfanget bør i hovedsak tilsvare ordinære kurs og gi en uttelling på fem vekttall.
  16. Minimumskrav for opptak: Generell studiekompetanse. Siden man tenker seg kurs på hovedfagsnivå, må instituttet avgjøre om man skal kreve cand.mag. grad, ev. mellomfag i statsvitenskap for å være kvalifisert.
  17. Realkompetanse kan kompensere for manglende formell utdanning, avhengig av det konkrete kurstilbudet. Realkompetanse kan være så og så mange år i (relevant) arbeid. Hva slags bakgrunn som gir realkompetanse må vurderes for hvert enkelt tiltak.
  18. Ordinære studenter kan følge kursene som vil inngå som en del av hovedfaget der tilbudet er godkjent av undervisningsutvalget. Åpent og gratis for registrerte hovedfagsstudenter ved ISV.
  19. Prøven gis normalt som vanlig kurseksamen med oppgave og skoleeksamen for dem som ønsker vekttall. Deltagerne får et deltagerbevis der eksamensresultatet fremgår. De som ønsker deltagerbevis uten eksamen, kan få dette under forutsetning av tilfredsstillende fremmøte (3/4).

Instituttstyret slutter seg til at det oppnevnes en arbeidsgruppe som skal arbeide med å konkretisere ISVs tilbud innen etter- og videreutdanning med sikte på å få fram forslag til slike tilbud på undervisningsplanen for høsten 2000. Arbeidsgruppen består av følgende medlemmer:

  • Harald Baldersheim (leder)
  • Ottar Hellevik
  • Helge Hveem
  • Werner Christie Mathisen
  • Heidrun Hole (sekretær)

Bestyrer får fullmakt til å supplere arbeidsgruppen med en studentrepresentant etter forslag fra Fagutvalget.

 

63/99 Eventuelt

Korrigering av vedtak i sak 49/99 fra møte 10.6.99

I protokollen fra møte 10.6.99 har det falt ut en setning i vedtaket på sak 49/99. Korrekt vedtak er:

Ordningen med kontaktperson gjøres frivillig og etter søknad fra studentene ved første semesters begynnelse. Ordningen gjelder kun for første semester. For de ansatte skal ordningen fortsatt gi uttelling på timeregnskapet for dem som utpekes som faddere. Administrasjonen skal i samarbeid med undervisningsleder arbeide videre med søknadsprosedyren i forbindelse med oppnevning av kontaktperson, samt utarbeide forslag til retningslinjer for møtet mellom kontaktperson og student (setning i kursiv var uteglemt).

Faglig-pedagogisk dag 4.1.2000

Werner Christie Mathisen er SV-fakultetets representant den faglige arbeidsgruppen til faglig-pedagogisk dag 4 januar 1999. Fra Institutt for statsvitenskap vil vi bidra med følgende forelesninger:

Morten Egeberg: "EU - mellom internasjonal organisasjon og statsdannelse".

Ottar Hellevik: "Ungdom og verdier i endring"

Hege Skjeie: "Likestillingsprosesser og kjønnsmakt".

 

Aktuelle saker som styremedlemmene ønsker tatt opp

Bestyrer ba om innspill til saker som styret ønsker tatt opp. Spørsmålet om mobiltelefonbruk i gangene på instituttet ble tatt opp. Dette vil bli tatt opp på eget møte med Fagutvalget.

Fra neste møte vil Jarle Trondal møte fast som representant for de midlertidig vitenskapelige ansatte da Mona Fixdal går i permisjon.

 

Knut Heidar

Bestyrer

 
 

Reidunn T. Nielsen

Kontorsjef

Frist for innsigelser: mandag 27.9.99

Publisert 21. juni 2006 16:21 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46