Referat fra instituttstyret

6. april 2000

PROTOKOLL FRA MøTE I INSTITUTTSTYRET 6. APRIL 2000


Til stede: Knut Heidar, Harald Baldersheim, Per Kristen Mydske, Tor Bjørklund, Tom Christensen (vara), Anton Steen (vara), Jarle Trondal, Lillian Strand, Britt Skjeppestad (vara), Ingar R. Bondhus, Bjørn M. Forsberg (vara)

Forfall: Karin Dokken, Trond Nordby, Heidrun Hole

Fra adm.: Monica Bakken

Alle saker kan ses ved henvendelse til administrasjonen.

Saksliste:

27/2000 Fullmakts- og orienteringssaker.

1. Søknader om økonomisk støtte fra vitenskapelig ansatte.
Søknad fra Helge Hveem om støtte til detakelse i styremøte i Steering Committee for Standing International Relations i ECPR, inntil kr 7 000. Godkjent på bestyrers fullmakt.

Søknad fra Elisabeth Bakke om reisestøtte til Praha/Bratislava for innsamling av materiale, kr 15 974. Godkjent på bestyrers fullmakt.

Søknad fra Hanne Marthe Narud om forskningsstøtte utover 25 timer til redigering av manuskript, 50 timer (ca kr 5 000). Godkjent på bestyrers fullmakt.

Søknad fra Janne Haaland Matlary om reisestøtte i forbindelse med konferanser i Madrid og Stockholm, kr 7 714. Godkjent på bestyrers fullmakt.

Søknad fra Olle Törnquist om støtte til utenlandsk gjesteforeleser på OPUS, kr 9 300. Godkjent på bestyrers fullmakt.

Søknad fra Olle Törnquist om støtte til utenlandsk gjesteforeleser, kr 4 600. Godkjent på bestyrers fullmakt.

2. Justering av timeregnskapet etter revisjon av studieordningen på hovedfag.
Evaluering av skriftlig eksamen på hovedfagskurs uten kursoppgave følger samme mal som hovedfagskurs med oppgave, dvs uttelling på 1 time pr skriftlig eksamen.

Det ble også vedtatt å redusere antall sensorer på hovedoppgaven fra tre til to. Veileder skal ikke sitte i kommisjonen, men delta i et formøte før sensur faller. Det gis en ekstra uttelling på 1 time for dette.

3. Endring av eksamensoppgavene på grunnfag.
Kandidaten vil på hver eksamensdag stilles overfor et valg mellom to oppgavesett, der essayoppgave fra ett av områdene er knyttet til småspørsmål fra det andre området. Dette iverksettes fra og med inneværende semester.

4. Orientering om behandling av innstilling i stipendiattilsetting ved ISV i fakultetsstyrets arbeidsutvalg – nytt punkt.
Bestyrer refererte vedtaket og protokolltilførselen fra AU-møtet. Saken er anket til kollegiet. Følgende protokolltilførsel ble gitt i AU-møtet: Vi beklager vedtaket. Det innebærer en endring av tradisjonen for ansettelse i vitenskapelige stillinger. Denne endringen er ikke foretatt på betryggende måte. Vi kan ikke se at det er saklig grunnlag i universitetets retningslinjer eller i utlysningsteksten til å begrunne forbigåelsen av faglig rangering i at Hegre allerede sitter i en stipendiatstilling ved en frittstående forskningsinstitusjon finansiert av NFR.

Vedtak: Alle saker tas til etterretning.

28/2000 Utlysning av stipendiatstilling ved Institutt for statsvitenskap.

Vedtak: Det utlyses en ny stipendiatstilling ved institutt for statsvitenskap uten øremerking for et bestemt område.

29/2000 Hospitantstatus på hovedfagskurs for ikke-statsvitere.

Vedtak: Søkere med avsluttet høyere utdanning samt minimum fem års relevant arbeidserfaring, kan etter individuell søknad, gis anledning til å avlegge eksamen på inntil ett kurs på hovedfag innenfor det ordinære tilbudet.

30/2000 Forslag til Årsrapport for 1999

Vedtak: Styret slutter seg til utkastet til Årsrapport for Institutt for statsvitenskap for 1999. Bestyrer får fullmakt til nødvendige justeringer.

31/2000 Forslag om hjemmeeksamen på hovedfagskurs.

Saken ble diskutert i møtet og oversendes til undervisningsutvalget for videre utredning.

32/2000 Eventuelt

Studentrepresentant Britt Skjeppestad gjorde oppmerksom på den dårlige deltakelsen fra instituttets ansatte på Fagkritisk dag 15. mars.
Publisert 21. juni 2006 16:21 - Sist endret 17. nov. 2010 01:46