Aktuelle saker

Publisert 10. apr. 2017 18:06

Ønsker du mer praksisnær undervisning? Mer kritisk tenkning og engasjement? Eller forbedre studentenes evne til å tenke tverrfaglig? Kanskje problembasert læring kan være en mulighet.

Publisert 7. apr. 2017 18:02

Etter å ha studert hva kvotesystemer betyr for hvor hardt parlamentarikere jobber, er Hermansen overbevist: Kvotering av kvinner er bra for demokratiet.

Publisert 30. mars 2017 16:39
Publisert 23. mars 2017 15:28

Hege Skjeie tildeles ECPGs Gender and Politics Career Achievement Award for 2017 for sin langvarige innsats innen fagfeltet kjønn, likestilling og politikk. Vi gratulerer!

Publisert 21. mars 2017 15:57

Både Irak og Libya hadde atomvåpenprogram som feilet. Hvorfor det? Målfrid Braut-Hegghammers forskning viser at Saddam Hussein og Muammar Gaddafi hadde langt mindre kontroll over og interesse for atomvåpenprogrammene sine enn det omverdenen har antatt.

Publisert 17. mars 2017 11:10

Carl Henrik Knutsen, Håvard Mokleiv Nygård og Tore Wig har skrevet på The Washington Post sin prestisjefylle blogg Monkey Cage om hvorfor diktaturer holder valg. Du kan lese hele artikkelen på bloggen.

Publisert 13. mars 2017 15:51

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Publisert 7. mars 2017 14:02

Hva er forbindelsene mellom Trump, Brexit og Europas nynasjonalister? Utgjør Trump en trussel mot demokratiet? Hvordan forholder Russland seg til USAs 45. president? UiO inviterer til foredrag og debatt om «Verden med Trump».

Publisert 7. mars 2017 11:36

Hvordan er det egentlig å studere ved UiO? Det lurer over 2000 potensielle studenter på når de torsdag 9. mars kommer til vår Åpen dag. De vil få se hva et moderne universitetet kan by på. De vil få føle på det å være student.

Publisert 9. feb. 2017 09:28

Inger Skjelsbæk,  førsteamanuensis ved Institutt for psykologi og temaleder ved C-REX, er utnevnt som Visiting Fellow ved London School of Econonmics' Center for Women, Peace and Security

Publisert 7. feb. 2017 13:01

Vurderer du å bytte til muntlig eksamen? Eller lurer du på om du kan sensurere emnet ditt alene? Her er noen viktige ting du bør å vite om.

Publisert 7. feb. 2017 08:47

Studenter i statsvitenskap sendes gjennom fem års studieløp uten å verken øves eller prøves i ferdigheter muntlig unntatt ved helt spesielle anledninger. På masternivå finnes det muligheter for å gjøre noe med det.

Publisert Jan. 27, 2017 12:22 PM

The day after President Trump’s inauguration in Washington, jubilant leaders of Western Europe’s radical right parties gathered in Koblenz, Germany. The meeting was an attempt to create a “European moment” ahead of a slate of Western European elections this year.

Publisert 26. jan. 2017 17:39
Publisert 12. jan. 2017 14:11

For første gang får statsvitenskapsstudentene tilbud om praksis.

Publisert 2. jan. 2017 12:44

Vi burde aktivisere studentene i forelesning. Ikke fordi det er gøy, eller fordi det skaper engasjement, men fordi det er effektivt.

Publisert 2. jan. 2017 12:43

Hvorfor lager vi dårlige presentasjoner som vi sitter og irriterer oss over? Og hvorfor er vi så møysommelige i alt vitenskapelig arbeid vi gjør, men når vi skal lage en presentasjon så hiver vi den sammen på autopilot? Og hva kan vi gjøre med det? Tarald L. Berge gir oss the do's and dont's of PowerPoint.

Vindmøller i Tyskland
Publisert 14. des. 2016 10:35

Nasjonalistiske krefter i USA og Europa motsetter seg det internasjonale arbeidet for fornybar energi. Kacper Szulecki, postdoktor ved Institutt for statsvitenskap, tror det er et spørsmål om tid før de må gi opp.

Publisert 9. des. 2016 10:48

Vi bør ikke la en terminologi om hatytringer omforme rasismens vesen til bare å bli individuell, emosjonell og impulsdreven, skriver Cora Alexa Døving ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter.

Publisert Dec. 2, 2016 11:36 AM

Professor Tore Bjørgo, C-REX UiO, and professor Michael Minkenberg chairs a section on Right-Wing Extremism Beyond Party Politics, in the forthcoming ECPR Conference in Oslo, 6-9 September 2017.

Bilde av demonstranter som holder flagg og plakater
Publisert 23. nov. 2016 12:57

- Vi er så opptatt av de mest synlige høyreekstremistene, at vi ikke merker at høyrepopulistisk tankegods har glidd inn i den offentlige samtalen og blitt stuerent, sier Cas Mudde, som har forsket på høyreekstremisme i 25 år.

Publisert 17. nov. 2016 17:31

- Først og fremst er det fint at masteroppgaven min blir trukket frem og får forlenget livet sitt noen måneder gjennom denne prisen, sier Simen Sørbøe Solbakken. Han er en av fire vinnere av årets Våg å vite-priser, med sin masteroppgave om internasjonale normer og reduksjon av klimagassutslipp.

Publisert Nov. 8, 2016 3:41 PM

In summer 2016, we experienced an epic populist moment in one of the world’s oldest democracies: Brexit. As will be well known to readers of this newsletter, this British referendum on whether or not to leave the EU resulted in a small, but clear, majority in favor of leaving.

Publisert 2. nov. 2016 16:54

Postdoktor Tore Wig er tildelt H.M. Kongens Gullmedalje for sin avhandling om lokale politiske institusjoner og demokratiutvikling i Afrika.

Publisert 2. nov. 2016 09:40

Det liberale, frigjørende prosjektet som vektlegger menneskerettighetene, må gjenreises i studiet av internasjonal politikk, argumenterer ny doktorgrad.