Protokoll fra programrådsmøte 4. mai 2016

Tilstede: Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Olle Törnquist, Nefissa Naguib, Elise Lavik (studentrepresentant), Hanne Giskehaug (studentrepresentant) og Brita Langeid (referent).

SAK 10 (10/2016) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent. 1 sak til eventuelt.

 

SAK 11 (11/2016) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøtet 16.03.2016

Protokollen ble godkjent.

Vedtakssak

SAK 12 (12/2016) Oppfølging SAK 8 forrige møte: Tilsynssensor

Diskusjon av mandatet. Stemning i programrådet for selv å definere hva vi ønsker en tilsynssensor skal se på. Det er til beste for UTV å få laget rapport på noe vi selv vil lese om/opplever som viktig. Ikke så stort fokus på sensur og evalueringer. Tilsynssensor bør ha samtaler med programrådet før videre arbeid, for å sette agendaen. Kan være bl.a "hva bør UTV lære bort?", "fungerer undervisningsformene og hva kan man evt endre?", "henger innholdet i programmet sammen/fungerer det?". Bør lage en oppgaveliste med temaer pr år for en 4-års periode.

Konklusjon: Nytt utkast til vedtak på sirk med frist 20. juni. Kristen Nordhaug oppnevnes for en fire-års periode, høst 2016 til høst 2020.

Diskusjonssaker

SAK 13 (13/2016) Veiledning på UTV3091

1. Enighet om å øke veiledningssats fra 1 time til 2-3 timer. UTV3091 er 30 sp emne inkludert feltarbeid, større omfang enn de øvrige 10 sp bacheloroppgaveemner. Er et  ressursspørsmål og må tas i ledergruppen ved ISS. Programleder følger opp.

2. Veiledere fra hver fordypning/disiplin? Her var det ulike synspunkt. Ønske om å inkludere flere fagperspektiver, men ikke nødvendigvis fra hver enkelt fordypning/enhet. Handler om kapasitet og interesse, som er ulike fordelt på fordypningsenhetene. Finnes egnede folk eksternt.

Forslag om kollektiv veiledning ble foreslått av Olle, det gjøres på ISV. Studenter trenes i å lese andres tekster og å gi tilbakemeldinger. Stordriftsfordeler. Nefissa mente det er gunstig med et kollektivt skriveseminar, der man deler og får et større overblikk.

Slike kollektive seminarer bør ikke bli for store, mente studentene, da kan enkelte fort bli passive. Jo kommenterte at et par av fordypningene er smale/har færre studenter enn de øvrige, disse kan raskt forsvinne i mengden. Studentene foreslo å ha felles veiledning før feltarbeid og inndeling i tematiske veiledingsgrupper etter.

Oppsummering: Programleder utarbeider et forslag om øking av individuell veiledningstid, som må avklares på ISS. I tillegg foreslås en dreining av mer kollektiv veiledning i seminarer. Et konkret forslag til opplegg presentere i neste møte sammen med pensum og emnebeskrivelser for UTV3091 V17.

 

SAK 14 (14/2016) Opptaksrammen til UTV

Forslag om å senke opptaksrammen fra 60 til 50 studieplasser. Innspill på det? Studentene mente det er karaktersnitt og interesse som teller for studenter når de søker, ikke antall studieplasser. Enighet om å foreslå 50 plasser til neste års opptak.

Orienteringssaker

SAK 15 (15/2016) Programutvalgets aktiviteter

  • Studentene er fornøyde med tiltak ift rekruttering på ISS.

  • Hatt lunsj med 3. årsstudentene som er tilbake fra feltarbeid.

  • Arrangerer sommerfest og bachelormiddag for de som er ferdige.

  • Faddergrupper er i gang.

  • Fått bankkort til PU-konto.

  • Hatt faglunsj om arbeidsliv, 2 tidligere UTV-studenter stilte. Ca 30 kom, PU fornøyd med det. Var spennende og en øyeåpner for flere; mange tips kom.

 

SAK 16 (16/2016) Møte 3.5. med ny undervisningsleder og studiekonsulent fra ISV

Nytt programrådsmedlem etter Olle fra ISV: Karin Dokken.

STV2310 V17: Dan Banik hyret inn for å ta emneansvar i 3 år. Faglige endringer vil trolig skje, som igjen får konsekvenser for de øvrige obligatoriske emner UTV-studenter har i sitt løp. Møte med emneansvarlige for disse 4 oblig. emnene (SGO2500, STV2310, SOSANT2530 og ECON1910) er trolig på sin plass.

PU: STV2310 gikk ikke smertefritt i vår, klage sendt inn av PU på UTV til ISV, og ble  tatt til etterretning. En løsning ble funnet før eksamen. Olle: Skriftlig evaluering av STV2301 etter V16 vil sendes inn til ISV.

 

SAK 17 (17/2016) Oppfølging SAK 5 forrige møte: Strategier for rekruttering og hindre frafall  - midler fra ISS

Kun en innvending fra Jo: foreslåtte tiltak handler vel strengt tatt ikke om rekruttering? Enighet om at dette handler mer om styrking av læringsmiljø, få til en sterkere kobling til fagmiljøet og økt satsing på det sosiale miljø mellom ansatte og studentene. Disse ting vil trolig bidra positivt til at flere studenter trives, noe som igjen kan ha innvirkning på frafallstall.

Eventuelt

Programrådet vil takke Olle for sin innsats og engasjement for utviklingsstudier gjennom flere år!

 

Publisert 3. juni 2016 13:31 - Sist endret 1. aug. 2023 09:38