- Ikke kvinners ansvar

Kvinner bør ikke bære et større ansvar enn de allerede gjør, mener studentene ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. De ble intervjuet i forbindelse med et TV-innslag om #metoo på TV2 nyhetene 26.januar.

Studenter ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ble intervjuet av TV2 i forbindelse med en reportasje om #metoo kampanjen. Foto: UiO

Professor Bente Træen sier at kvinner må bli flinkere til å si ifra ved seksuell trakassering. Studentene ved ISS er uenige.

– Jeg synes ikke det er greit å overføre ansvaret til kvinnen, sier Hanna Asafaw.

Hun får støtte fra sin medstudent, Sara Jon Haugen, som ikke tror avvisningen nødvendigvis går like knirkefritt som Træen beskriver.

– Man har kanskje erfaringer med å si i fra, og at det kan bli ganske stygt, sier Haugen.

Se innslaget på TV2-nyhetene her

Publisert 30. jan. 2018 11:09 - Sist endret 30. jan. 2018 11:09