Gunn Elisabeth Birkelund og Are Skeie Hermansen.
Publisert 11. okt. 2017 14:48

Vi gratulerer Are Skeie Hermansen og Gunn Elisabeth Birkelund ved ISS med deres bidrag til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt. Deres forskningsfunn om minoritetsandel og prestasjoner i skolen har vært diskutert i flere medier den siste tiden.

Marianne Nordli Hansen og Jørn Ljunggren
Publisert 11. okt. 2017 14:16

Det er ikke er grunnlag for å hevde at Oslo-skolen fungerer mer sosialt utjevnende enn skoler andre steder eller er blitt bedre over tid, i følge Marianne Nordli Hansen og Jørn Ljunggren.

Anne Lise Ellingsæter
Publisert 28. aug. 2017 11:19

Dagens kvoter bidrar til å videreføre en kjønnsskjev bruk av permisjonen, i følge professor Anne Lise Ellingsæter.

Publisert 25. aug. 2017 12:44

– Det er kanskje overraskende, men det er en mye større del av dem som kommer fra Øst-Europa, enn dem fra andre innvandrergrupper, som flytter til vestlige deler av byen, sier Wessel.

Publisert 25. aug. 2017 12:24

Barn av innvandrere bosetter seg i strøk som ligner på dem de selv har vokst opp i. Men kvinner med indisk og vietnamesisk bakgrunn velger annerledes, i følge Pål Oskar Hundebo.

Katrine Fangen
Publisert 9. aug. 2017 09:47

Det har blitt mer vanlig med rasistiske kommentarer og hatytringer på nett og det er en bekymringsfull utvikling, i følge professor Katrine Fangen.

Lise Kjølsrød
Publisert 28. juni 2017 16:04

Professor Lise Kjolsrod er intervjuet av NRK om dugnadsboom i fjellet: -Istedenfor å samles på kafé i byen, samles man på turisthytten.

Are Skeie Hermansen
Publisert 28. juni 2017 15:57

- Allerede fra ungdomsskolen rapporterer barn med innvandrerforeldre at de har høyere ambisjoner enn andre barn, sier postdoktor i sosiologi Are Skeie Hermansen til P4.

Willy Pedersen
Publisert 11. mai 2017 10:43

Syv av ti elever ved Oslo Handelsgymnasium sier de vil bruke mer enn 20.000 kroner på russetiden. På Oslo Katedralskole finnes det ikke én eneste russebuss.

Arne Mastekaasa
Publisert 11. mai 2017 10:35

To populære hypoteser for hvorfor kvinner er vesentlig mer borte fra jobb enn menn stemmer dårlig, konkluderer ny norsk forskning ledet av professor Arne Mastekaasa ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.