Transatlantisk kjærlighet

Historien om Nelson Algren, Simone de Beauvoir – og Jean-Paul Sartre. Av Willy Pedersen. Fra Klassekampen,  23. juli 2016.

Prof. Willy Pedersen, UiO

Prof. Willy Pedersen fra Institutt for sosiologi og samfunns­geografi. Foto: UiO

Transatlantisk kjærlighet

Afroamerikaneren Rubin «Hurricane» Carter var en gang en av verdens beste boksere. I 1967 ble han dømt for trippel­drap som han satt inne for i 20 år, før han ble frikjent. Han hadde vært offer for et justismord, bevisene hadde vært fikset.

«Alle drømmer kan bli virkelige, bare se på meg», sa han for noen år siden leende i et fredagsintervju hos Fredrik Skavlan. Han var glad for årene inne, fortsatte han. Det hadde gitt ham avstand til livet som fetert bokser og fått ham vekk fra det tvilsomme miljøet i hjembyen Paterson, New Jersey. Da jeg så intervjuet, tenkte jeg på en kjærlighetshistorie mellom en nesten glemt forfatter fra Chicagos bakgater og kvinnen som skulle gi kraft til det feministiske opprøret på 1960-tallet. Bokseren Rubin «Hurricane» Carter veves inn i historien, på en vemodig måte.

Les hele artikkelen i Klassekampen.

Publisert 1. sep. 2016 10:35 - Sist endret 26. okt. 2016 14:06