Russefeiringen i Norge

Hva er likheten mellom en norsk russ på Tryvann, en danske på Ibiza og en svenske på Roskildefestivalen? Ifølge ny forskning er det klare fellestrekk. Av Camilla Smaadal og tidligere publisert i Apollon.

Eivind Grip Fjær

Eivind Grip Fjær. Foto: Ola Sæther

Russefeiringen i Norge er noe helt unikt, liker vi å tro. Den skiller seg ut fra andre typer fester, som for eksempel den vanlige helgefylla. Men den har likevel mange fellestrekk med andre internasjonale festligheter.

– Russefeiringen har mange fellestrekk med Spring Break i USA, festing på Sunny Beach, Ibiza eller langvarige ravefester og festivaler som Roskilde. Det er en del ingredienser som gjør disse festene spesielle og attraktive for vestlige ungdommer år etter år, sier stipendiat Eivind Grip Fjær ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo.

Les hele saken i Apollon.

Publisert 14. nov. 2016 12:40