Utviklingsstudier er fortsatt populært

123 førstevalgssøkere på 50 studieplasser på utviklingstudier. Studentene Leif-Erik Sørensen og Alexandra Salfatte Larsen mener dette er et svært godt studievalg for den som er «over gjennomsnittet interessert i internasjonal politikk».

Jemima Garcia-Godos er godt fornøyd med økningen av førstevalgssøkere til utviklingsstudier ved årets opptak. Foto: UiO

Les saken i Bistandsaktuelt

– De fleste som studerer utviklingsstudier ved Universitetet i Oslo får relevante jobber etterpå. Men mange velger å gå videre med master eller studere i utlandet, forteller førsteamanuensis Jemima Garcia-Godos.

– Trenden er at stadig flere som blir ferdige med en bachelor i samfunnsfag går videre senere med en master. Om du bare har en bachelor får du ikke drømmejobben, for eksempel som leder i en frivillig organisasjon eller liknende, sier Garcia-Godos.

Hun vil ikke at studentene skal ha urealistiske forventninger.

Jemima Garcia-Godos er undervisningsleder for utviklingsstudier ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Publisert 23. apr. 2018 15:19 - Sist endret 23. apr. 2018 15:19