Velkommen til åpningen av Eilert Sundts 200-årsjubileum

Onsdag 13. september fra kl. 12.00-15.00 og utover feirer vi 200-årsjubileet for Eilert Sundt med faglig påfyll, musikalske innslag og forfriskninger.  Få det med deg!

Feiring: Eilert Sundts 200-årsjubileum setter sitt preg på Eilert Sundt hus i høst.

Som mange har lagt merke til, står høsten i Eilert Sundts 200-årsjubileums tegn. Folkelivsgranskeren og vitenskapsmannen Eilert Sundt blir ofte omtalt som samfunnsvitenskapens far. Som fakultet ønsker vi å feire mannen, som har gitt navnet til bygget som rommer de fleste av fagmiljøene våre. Derfor henger det bannere på bygget – inne og ute, derfor er det avisartikler, radioinnslag og til og med nye sanger om Eilert Sundt, akkurat i år.

Onsdag 13. september fra kl. 12.00-15.00 vil Sundt-kjennerne som Willy Pedersen, Marianne Lien, Einar Lie, Bodil Stenseth m. fl. innlede om Sundts betydning før og nå. Vi får også smakebiter fra en opera om Eilert Sundt. Alt dette i Auditorium 1.   Etter det faglige påfyllet, ca. kl. 15.00  møtes vi i foajeen, der det blir fingermat, drikke og sosialt samvær.

Det blir et  variert og interessant program.

Velkommen!

Og flere Eilert Sundt-forelesninger

I tillegg markeres jubileet med fem Eilert Sundt-forelesninger:

Psykologisk institutt "tjuvstartet" med Terrie Moffitt, som trakk et stort publikum i  august.

Fire forelesninger gjenstår:

Tirsdag 19. september: Kathryn Edin: «$2 a Day: Living on Almost Nothing in America», Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Torsdag 19. oktober: Ted Miguel: “Climate, conflict and economic development. The next 50 years”, Økonomisk institutt.

Tirsdag 21. november: Daniel Miller: “Why we post- the anthrophology of social media”, Sosialantropologisk institutt.

Tirsdag 28. november: Pascal Engel: “The resilience of reason”, Institutt for statsvitenskap.

Publisert 12. sep. 2017 18:46 - Sist endret 12. sep. 2017 18:46