Eli Ramsvik Melby
Publisert 9. nov. 2017 17:03

Eli Ramsvik Melby mottok i dag årets Våg å vite-pris for sin masteroppgave om LHBT-aktivister i Marokko. ISS gratulerer!

Publisert 12. sep. 2017 18:46

Onsdag 13. september fra kl. 12.00-15.00 og utover feirer vi 200-årsjubileet for Eilert Sundt med faglig påfyll, musikalske innslag og forfriskninger.  Få det med deg!

elster forelesningsal
Publisert 31. aug. 2017 14:36

Når Jon Elster blir kreert til æresdoktor ved Universitetet i Oslo, blir det hans sjuende æresdoktorat. Drivkraften som forsker har vært nysgjerrigheten – nysgjerrigheten på de underlige ting som både mennesker og samfunn kan finne på.

illustrasjon
Publisert 3. juli 2017 11:34

Det handlet om standardarbeidsforholdet, arbeidsmigrasjon og arbeidstakeres strategier da AFI inviterte til avslutningskonferanse for et tre år langt forskningsprosjekt om vikar- og bemanningsbransjen. Se opptak fra konferansen her.

Inger Furseth
Publisert 30. juni 2017 09:31

Inger Furseth og Pål Repstads bok Innføring i religionssosiologi har blitt oversatt til persisk og tyrkisk. - Det er stas at boka fanger interesse også utenfor landets grenser, sier Inger Furseth.

prisutdeling Kunnskap Oslo
Publisert 8. juni 2017 15:29

- Oslo trenger forskningsbasert kunnskap, derfor premierer vi forskning som er strategisk viktig for byens utvikling, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo.

Forside
Publisert 31. mai 2017 13:18

Hva er egentlig samfunnsgeografi og hvordan anvendes fagets begreper i praksis? Boka Samfunnsgeografi – en innføring er en jubileumsgave til alle førsteårsstudenter i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. mai 2017 14:05

Trude Lappegård og Lars Dommermund vant prisen for beste poster på PAA 2017 med artikkelen Economics and the Timing of First Birth after the Financial Crisis.

Forside bok
Publisert 12. mai 2017 10:32

Norsk sosiologi ble kritisert for å være for svak på teoriutvikling. Nå forsøker en ny bokserie om forholdet mellom samfunnsinstitusjoner og demokrati å svare på utfordringen.

studenter
Publisert 5. mai 2017 10:47

Masterprogrammet Organisasjon,ledelse og arbeid har også i år et rekordhøyt antall søkere. 22 søkere kjemper om hver plass på dette populære studiet ved UIO.

Anne Lise Ellingsæter portrett
Publisert 22. mars 2017 12:59

Kampen om familiepolitikken: Farvel til hybridregimet? av Anne Lise Ellingsæter er nominert til "Årets tidsskriftartikkel 2016" av Universitetsforlaget.

Publisert 6. mars 2017 22:03

- Ved å tilby alle barn over ett år gratis barnehage og gi barnetrygd kun til lavinntektsfamilier, vil vi kunne redusere barnefattigdommen i Norge, sier Anne Lise Ellingsæter, professor i sosiologi ved UIO og leder for barnefamilieutvalget.

Grete Brochmann
Publisert 2. feb. 2017 15:46

- Større innvandring fra fattige land kan utfordre den norske modellen. Et tungt kompetanseløft må til for å kvalifisere denne gruppen for arbeidslivet, sier Grete Brochmann, som er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo og leder for Brochmann-utvalget.

Demonstrasjon i Philadelphia, Pennsylvania, USA
Publisert 27. jan. 2017 12:57

– Mange tror at store samfunnsendringer må starte ovenfra. Men historisk ser vi at slike endringer ofte har startet i det små, sier professor i samfunnsgeografi Karen O’Brien.

Publisert 13. jan. 2017 09:17

Michèle Lamont, Professor of Sociology and of African and African American Studies and the Robert I. Goldman Professor of European Studies at Harvard University, holdt Vilhelm Aubert minneforelesning 2017. Lydopptak fra forelesningen er nå tilgjengelig på fakultetets nettsider. Hør forelesningen