Eli Ramsvik Melby
Publisert 9. nov. 2017 17:03

Eli Ramsvik Melby mottok i dag årets Våg å vite-pris for sin masteroppgave om LHBT-aktivister i Marokko. ISS gratulerer!

Publisert Oct. 26, 2017 2:41 PM

AdaptationCONNECTS in collaboration with the wider climate research group at the Department of Sociology and Human Geografi, UiO, participated at the Science Fair 2017 in Oslo with the stand:  “Climate. Cacao. Coffee. What is important to you?”

Publisert Oct. 26, 2017 12:53 PM

In this conversation with Evolve Karen O'Brien highlights the importance of linking personal and structural transformation. In particular she calls for increased focus on what role humans can have in system change.

Gunn Elisabeth Birkelund og Are Skeie Hermansen.
Publisert 11. okt. 2017 14:48

Vi gratulerer Are Skeie Hermansen og Gunn Elisabeth Birkelund ved ISS med deres bidrag til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt. Deres forskningsfunn om minoritetsandel og prestasjoner i skolen har vært diskutert i flere medier den siste tiden.

Marianne Nordli Hansen og Jørn Ljunggren
Publisert 11. okt. 2017 14:16

Det er ikke er grunnlag for å hevde at Oslo-skolen fungerer mer sosialt utjevnende enn skoler andre steder eller er blitt bedre over tid, i følge Marianne Nordli Hansen og Jørn Ljunggren.

Publisert Sep. 15, 2017 1:37 PM

In her book “$2 a day: Living on almost nothing in America”, Kathryn Edin depicts the lives of families living in desperate poverty. On Tuesday 19th September, she will explain how people manage to survive without cash in todays’ USA.

Publisert 12. sep. 2017 18:46

Onsdag 13. september fra kl. 12.00-15.00 og utover feirer vi 200-årsjubileet for Eilert Sundt med faglig påfyll, musikalske innslag og forfriskninger.  Få det med deg!

Publisert Sep. 12, 2017 9:23 AM

Professor Grete Brochmann has been recommended for the award of 'Doctor Honoris Causa' by the Academic Council of Roskilde University.

elster forelesningsal
Publisert 31. aug. 2017 14:36

Når Jon Elster blir kreert til æresdoktor ved Universitetet i Oslo, blir det hans sjuende æresdoktorat. Drivkraften som forsker har vært nysgjerrigheten – nysgjerrigheten på de underlige ting som både mennesker og samfunn kan finne på.

Anne Lise Ellingsæter
Publisert 28. aug. 2017 11:19

Dagens kvoter bidrar til å videreføre en kjønnsskjev bruk av permisjonen, i følge professor Anne Lise Ellingsæter.

Publisert 25. aug. 2017 12:44

– Det er kanskje overraskende, men det er en mye større del av dem som kommer fra Øst-Europa, enn dem fra andre innvandrergrupper, som flytter til vestlige deler av byen, sier Wessel.

Publisert 25. aug. 2017 12:24

Barn av innvandrere bosetter seg i strøk som ligner på dem de selv har vokst opp i. Men kvinner med indisk og vietnamesisk bakgrunn velger annerledes, i følge Pål Oskar Hundebo.

Publisert Aug. 25, 2017 11:59 AM

"Oslo is in many ways an ethnic city in which a large part of the city's non-western immigrant population has settled it’s eastern districts. It would not be unreasonable to think that children of non-western immigrants who have grown up in multicultural neighbourhoods feel strongly attached to these," says Pål Oskar Hundebo.

Katrine Fangen
Publisert 9. aug. 2017 09:47

Det har blitt mer vanlig med rasistiske kommentarer og hatytringer på nett og det er en bekymringsfull utvikling, i følge professor Katrine Fangen.

Publisert Aug. 7, 2017 4:17 PM

Action Research is inviting articles for the special issue: Climate Change and Action Research: Creating Transformative Knowledge With Stakeholders.

Publisert July 6, 2017 1:20 PM

The AdaptationCONNECTS project is looking for a Postdoctoral Fellow. Want to work with us and explore the role of art in adaptation processes? Apply before 15 August.

illustrasjon
Publisert 3. juli 2017 11:34

Det handlet om standardarbeidsforholdet, arbeidsmigrasjon og arbeidstakeres strategier da AFI inviterte til avslutningskonferanse for et tre år langt forskningsprosjekt om vikar- og bemanningsbransjen. Se opptak fra konferansen her.

Inger Furseth
Publisert 30. juni 2017 09:31

Inger Furseth og Pål Repstads bok Innføring i religionssosiologi har blitt oversatt til persisk og tyrkisk. - Det er stas at boka fanger interesse også utenfor landets grenser, sier Inger Furseth.

Lise Kjølsrød
Publisert 28. juni 2017 16:04

Professor Lise Kjolsrod er intervjuet av NRK om dugnadsboom i fjellet: -Istedenfor å samles på kafé i byen, samles man på turisthytten.

Are Skeie Hermansen
Publisert 28. juni 2017 15:57

- Allerede fra ungdomsskolen rapporterer barn med innvandrerforeldre at de har høyere ambisjoner enn andre barn, sier postdoktor i sosiologi Are Skeie Hermansen til P4.

prisutdeling Kunnskap Oslo
Publisert 8. juni 2017 15:29

- Oslo trenger forskningsbasert kunnskap, derfor premierer vi forskning som er strategisk viktig for byens utvikling, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo.

Forside
Publisert 31. mai 2017 13:18

Hva er egentlig samfunnsgeografi og hvordan anvendes fagets begreper i praksis? Boka Samfunnsgeografi – en innføring er en jubileumsgave til alle førsteårsstudenter i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. mai 2017 14:05

Trude Lappegård og Lars Dommermund vant prisen for beste poster på PAA 2017 med artikkelen Economics and the Timing of First Birth after the Financial Crisis.

Energy centre
Publisert May 16, 2017 10:26 AM

Village-level solar power supply represents a promising potential for access to electricity services.Increased knowledge is needed for the development of solutions that work for the users and are viable inthe long run.

Forside bok
Publisert 12. mai 2017 10:32

Norsk sosiologi ble kritisert for å være for svak på teoriutvikling. Nå forsøker en ny bokserie om forholdet mellom samfunnsinstitusjoner og demokrati å svare på utfordringen.