Katrine Fangen
Publisert 9. aug. 2017 09:47

Det har blitt mer vanlig med rasistiske kommentarer og hatytringer på nett og det er en bekymringsfull utvikling, i følge professor Katrine Fangen.

Publisert Aug. 7, 2017 4:17 PM

Action Research is inviting articles for the special issue: Climate Change and Action Research: Creating Transformative Knowledge With Stakeholders.

Publisert July 6, 2017 1:20 PM

The AdaptationCONNECTS project is looking for a Postdoctoral Fellow. Want to work with us and explore the role of art in adaptation processes? Apply before 15 August.

illustrasjon
Publisert 3. juli 2017 11:34

Det handlet om standardarbeidsforholdet, arbeidsmigrasjon og arbeidstakeres strategier da AFI inviterte til avslutningskonferanse for et tre år langt forskningsprosjekt om vikar- og bemanningsbransjen. Se opptak fra konferansen her.

Inger Furseth
Publisert 30. juni 2017 09:31

Inger Furseth og Pål Repstads bok Innføring i religionssosiologi har blitt oversatt til persisk og tyrkisk. - Det er stas at boka fanger interesse også utenfor landets grenser, sier Inger Furseth.

Lise Kjølsrød
Publisert 28. juni 2017 16:04

Professor Lise Kjolsrod er intervjuet av NRK om dugnadsboom i fjellet: -Istedenfor å samles på kafé i byen, samles man på turisthytten.

Are Skeie Hermansen
Publisert 28. juni 2017 15:57

- Allerede fra ungdomsskolen rapporterer barn med innvandrerforeldre at de har høyere ambisjoner enn andre barn, sier postdoktor i sosiologi Are Skeie Hermansen til P4.

prisutdeling Kunnskap Oslo
Publisert 8. juni 2017 15:29

- Oslo trenger forskningsbasert kunnskap, derfor premierer vi forskning som er strategisk viktig for byens utvikling, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo.

Forside
Publisert 31. mai 2017 13:18

Hva er egentlig samfunnsgeografi og hvordan anvendes fagets begreper i praksis? Boka Samfunnsgeografi – en innføring er en jubileumsgave til alle førsteårsstudenter i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. mai 2017 14:05

Trude Lappegård og Lars Dommermund vant prisen for beste poster på PAA 2017 med artikkelen Economics and the Timing of First Birth after the Financial Crisis.

Energy centre
Publisert May 16, 2017 10:26 AM

Village-level solar power supply represents a promising potential for access to electricity services.Increased knowledge is needed for the development of solutions that work for the users and are viable inthe long run.

Forside bok
Publisert 12. mai 2017 10:32

Norsk sosiologi ble kritisert for å være for svak på teoriutvikling. Nå forsøker en ny bokserie om forholdet mellom samfunnsinstitusjoner og demokrati å svare på utfordringen.

Willy Pedersen
Publisert 11. mai 2017 10:43

Syv av ti elever ved Oslo Handelsgymnasium sier de vil bruke mer enn 20.000 kroner på russetiden. På Oslo Katedralskole finnes det ikke én eneste russebuss.

Arne Mastekaasa
Publisert 11. mai 2017 10:35

To populære hypoteser for hvorfor kvinner er vesentlig mer borte fra jobb enn menn stemmer dårlig, konkluderer ny norsk forskning ledet av professor Arne Mastekaasa ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

studenter
Publisert 5. mai 2017 10:47

Masterprogrammet Organisasjon,ledelse og arbeid har også i år et rekordhøyt antall søkere. 22 søkere kjemper om hver plass på dette populære studiet ved UIO.

unemployed minorities
Publisert May 2, 2017 2:36 PM

People who are unemployed often have difficulties getting back into the labor market, particularly if the unemployment spell is long-lasting. - But how is the situation for unemployed minorities? Are they doubly disadvanted in the job market?

Opinion pieces by students in SOSGEO 2301.
Publisert Apr. 26, 2017 1:46 PM

What matters to us? What kind of future do we want? How can we get there as a society? These questions formed the foundation of a writing assignment in the bachelor level course “Environment and Society” . Their thought-provoking texts are now presented in Taking a Stand: Students’ Perspectives on Environmental Issues (PDF)

Nye studenter foran SV- fakultetet
Publisert 26. apr. 2017 13:11

SV-fakultetet har god søkning til sine studieprogrammer. Antall søkere er på nivå med i fjor.

Woman in Ikisaya village in Kenya using a portable solar lantern
Publisert Apr. 20, 2017 11:00 AM

Project partner Charles Muchunku from Kenya has presented research findings based on a survey on energy expenditure in Kitui County in Kenya, showing extremely low energy expenditure for significant portions of the population.

Publisert Apr. 10, 2017 11:47 AM

Watch Karen O’Briens keynote speech at the Ecological Challenges 2017 conference at the University of Oslo.

Anne Lise Ellingsæter portrett
Publisert 22. mars 2017 12:59

Kampen om familiepolitikken: Farvel til hybridregimet? av Anne Lise Ellingsæter er nominert til "Årets tidsskriftartikkel 2016" av Universitetsforlaget.

Publisert 6. mars 2017 22:03

- Ved å tilby alle barn over ett år gratis barnehage og gi barnetrygd kun til lavinntektsfamilier, vil vi kunne redusere barnefattigdommen i Norge, sier Anne Lise Ellingsæter, professor i sosiologi ved UIO og leder for barnefamilieutvalget.

Publisert Feb. 24, 2017 10:50 AM

Apollon research magazine asked three renowned researchers what it takes to make the world greener and the role of innovations within social sciences and law.

Publisert Feb. 23, 2017 10:46 AM

Fast track Special Issue on 1.5°C climate change research and social transformation to support IPCC Special Report.

Publisert Feb. 15, 2017 11:13 AM

Karen O'Brien has written an article in Tvergastein Issue 8 under the theme "Something to Declare: Unpacking Travel".