Publisert 24. okt. 2017 17:20

- Vi kan redusere vår sårbarhet for ekstremvær, sier Karen O`Brien. Hun var sentral i en forskergruppe som har bidratt med avgjørende kunnskap for et fredsprisvinnende klimapanel.

kaffebønner
Publisert 20. sep. 2017 20:39

Skal vi ha tilgang på god kaffi i framtida, må kaffidrikkarar spørje seg kva kaffien betyr for dei og kva dei er villige til å betale, meiner ISS-stipendiat Milda J. Nordbø.

groruddalen
Publisert 23. aug. 2017 10:17

- Oslo er på mange måter en etnisk delt by hvor en stor del av byens ikke-vestlige innvandrerbefolkning har bosatt seg i østlige bydeler. Det vil ikke være urimelig å tenke at også barn av ikke-vestlige innvandrere som har vokst opp i multikulturelle nabolag føler en sterk tilhørighet til disse, sier Pål Oskar Hundebo.

Publisert 2. juli 2017 07:00

22. juli-kommisjonen i Norge var lukket og dominert av direktører og eksperter. Kommisjonen for lagring av atomavfall i Tyskland var åpen og dominert av interessegrupper og politikere. Hva fungerte best?

kvinnelig drugdealer
Publisert 16. juni 2017 10:15

De kvinnelige narkodealerne er i mindretall. Ifølge sosiolog Heidi Grundetjern får de selvtillit av å lykkes i en beintøff bransje, men utfordrer ikke mannsdominansen.

skilt asylsenter
Publisert 18. mai 2017 15:03

Ved å gi saksbehandlerne rom til å tvile kan UDI forbedre behandlingen av asylsøknader, skriver Tone Liodden i sin ferske doktoravhandling ved ISS.

illustrasjon av trist barn
Publisert 25. apr. 2017 12:48

Andelen samlivsbrudd har økt kraftig de siste 40 årene og en ny undersøkelse viser at par med barn ikke er beskyttet mot denne økningen. - Vi er overrasket over at det er like stor økning i samlivsbrudd blant foreldre som blant barnløse, sier forsker Rannveig K. Hart ved UIO.

Anne Lise Ellingsæter portrett
Publisert 22. mars 2017 12:59

Kampen om familiepolitikken: Farvel til hybridregimet? av Anne Lise Ellingsæter er nominert til "Årets tidsskriftartikkel 2016" av Universitetsforlaget.

Publisert 6. mars 2017 22:03

- Ved å tilby alle barn over ett år gratis barnehage og gi barnetrygd kun til lavinntektsfamilier, vil vi kunne redusere barnefattigdommen i Norge, sier Anne Lise Ellingsæter, professor i sosiologi ved UIO og leder for barnefamilieutvalget.

Demonstrasjon i Philadelphia, Pennsylvania, USA
Publisert 27. jan. 2017 12:57

– Mange tror at store samfunnsendringer må starte ovenfra. Men historisk ser vi at slike endringer ofte har startet i det små, sier professor i samfunnsgeografi Karen O’Brien.

Mellomgård borettslag, Groruddalen
Publisert 25. jan. 2017 08:56

Barneforeldre i Groruddalen er meir fornøgde enn media kan gje inntrykk av, ifølgje Malin Brevigh Nilsen. I ei masteroppgåve støtta av Osloforskning har ho undersøkt trivselen til innbyggjarar i det store dalføret nordaust i Oslo.

Terasseleiligheter i Groruddalen
Publisert 25. jan. 2017 08:53

Det er en utbredt misforståelse at Oslo er Europas raskest voksende by, sier Terje Wessel. Han er en av bidragsyterne til bokverket Det norske samfunn, som gir forskningsbasert kunnskap om det norske samfunnet.